неделя, май 21, 2006

Спартак пада 0:1 от Хасково след измислена дузпа

Варненският Спартак записа втората си домакинска загуба през този сезон, след като отстъпи на Хасково с 0:1 пред около 400 зрители на клубния си стадион. Голът за борещия се за второто място в класирането тим падна след измислена дузпа. В 78-ата минута използваният в тази среща като защитник Живко Бояджиев ира рамо в рамо срещу нападател на Хасково, но последният падна и Антон Генов посочи бялата точка. Освен това Бояджиев получи втори жълт картон и Спартак остана с човек по-малко. Секунди по-рано друг играч на Хасково игра с ръка, а пет минути преди това Васил Велев бе грубо подкосен от играч на гостите в наказателното поле, но не бе отсъдена дузпа. С изпълнението на дузпата се нае Реджеб, чийто удар бе спасен от Генко Славов, но халфът на Хасково успя при добавката и така гостите си тръгнаха с трите точки. Преди това Генко Славов спаси два удара на хасковци, а с попадение за "соколите" се разминаха играещият треньор Николай Станчев, Боян Илиев и Младен Стоев. Като цяло мачът бе изключително скучен като двата тима стигнаха до много малко голови положения. Както е известно, Спартак вече си осигури място в "А" група, а докрая на шампионата му предстои гостуване на Светкавица и докамински мач с Поморие, в който ще бъде отпразнувана промоцията в елита.

Спартак (Вн) - Хасково 0:1
- Спартак (Вн): Славов, Михайлов, Бояджиев, Ст. Петров, Дянков, Пекин, Н. Станчев (61 Велев), Г. Филипов (46 Стоев), Н. Филипов, Б. Илиев, Съботинов (76 К. Генчев)
- Хасково: Николов, Ж. Йорданов, Хр. Димитров (74 Василев), Атанасов, Йорданов, Крумов, Реджеб, Матев, Д. Стоилов (74 Аврамов), Попов, Ямуков, Добриков
- Голмайстор: Реджеб (79 д)
- Жълти картони: Пекин, Бояджиев; Крумов
- Червен картон: Бояджиев (78)
- Съдия Антон Генов
- Стадион "Спартак" - 400 зрители

--- ole-bg.com



Илко Станчев: Цял сезон играем феърплей, не може така да ни режат

Помощник треньорът на Спартак (Вн) Илко Станчев обяви след мача сериозното си недоволство към рефера Антон Генов. "Спартак игра целия сезон феър плей, без задкулисни игри. Но мога категорично да заявя, че съдиите са срещу нас. Особено в последните два мача. Това, че сме влезли в "А" група не значи, че трябва да ни режат. В предния ни мач в Сливен Красимир Йосифов се подигра с нас, днес това стори Антон Генов. Не е важно, че пускаме жалба, а е важно това, че този човек дойде в центъра на Варна и ни поряза. Иначе се получи оспорван мач, в който и двата отбора търсеха победата", заяви Станчев.

--- ole-bg.com



Иван Славков не иска повече Генов да свири на Спартак

Президентът на Спартак (Вн) Иван Славков беше бесен след срещата с Хасково не заради резултата, а заради отсъжданията на рефера Антон Генов. Той обяви, че ако оттук нататък този рефер бъде назначен да свири мач на "соколите" тимът няма да излиза на терена. Веднага след мача пък ръководството на Спартак вписа в протокола, че ще подаде жалба срещу съдийството. Утре "соколите" ще пратят до Българския футболен съюз жалба прикрепена с видеозапис от мача.

--- ole-bg.com

Няма коментари: