четвъртък, май 11, 2006

Генко Славов: Посвещавам успеха ни на Здравко Радев и феновете

Вратарят на Спартак (Вн) Генко Славов записва страхотни изяви през настоящия сезон и допусна в мрежата си едва 7 попадения в 22 срещи (1960 минути). През есента той изравни клубния рекорд на Красимир Зафиров от шест поредни двубоя без допуснат гол, а Тенчо Георгиев от Загорез в неделя му попречи да постигне това за втори път.
Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"

- Генко, честито завръщане в "А" група! Предполагам си доволен.
- Благодаря! Разбира се, че съм доволен, както аз, така и всички в отбора. Успяхме да изпълним поставената през миналото лято цел. Нещо повече, приключихме рано нещата и четири кръга преди края на първенството умаконихме завръщането си в елита. Това е добре, защото отрано се успокоихме, а и дадохме повече време на ръководството да оформи нещата за участието ни в "А" група.
- Очакваше ли толкова рано да са ясни нещата?
- В течение на първенството се видя, че разликата между нас и останалите тимове е голяма. Трябва да се има предвид и факта, че при нас имаше и много проблеми и трудности. Целия сезон го изкарахме на мускули. Но си изпълнихме мъжки целта, напук на всичко и всички.
- Имаше ли момент, в който си мислеше, че нещо може да ви попречи да се върнете?
- Няма такъв момент. Може би имаше леко напрежение само след първия пролетен кръг, когато паднахме от Калиакра у дома. Но като цяло, когато ние грешахме, и конкурентите ни не побеждаваха. Просто втория и третия в класирането не бяха убедителни на моменти. Смятам, че с равенствата в Пловдив срещу Спартак и Марица си подпечатахме връщането в елита. В Раднево и Хасково също ни бе трудно.
- С какво превъзхождате съперниците си толкова осезаемо?
- Във всеки мач показахме малко или много някаква класа. Демонстрирахме добра успеваемост от създадените положения. В защита също бяхме стабилни.
- Ти имаше възможност да изравниш, а впоследствие евентуално и да подобриш рекорда на Краси Зафиров.
- Да, така е, но за жалост пропуснах. Това малко ми вгорчи празника, но в крайна сметка не е толкова важно. По-хубавото е, че Спартак е там, където му е мястото - в "А" група.
- Остават ви още четири мача. Ще имате ли мотивация, след като вече сте в "А" група?
- Говорихме си с момчетата, че трябва да затвърдим показаното досега. Ще играем и за нашите фенове, които го заслужават. Тук е мястото да кажа, че искам да посветя това влизане в "А" група на нашите фенове и на съотборника ни Здравко Радев, който си отиде от този свят. Той бе част от отбора, но нямаше възможност да ни види в "А" група.

--- ole-bg.com

Няма коментари: