петък, февруари 06, 2009

04.02.2009
„Спартак“ - „Локомотив“ (Пд) 0:1

Голмайстор: Тон, 60 мин.
„Спартак“ (1-4-2-3-1): Благоевич – Иванов, Моралес, Георгиев, Дончев (68-Стойков) – Илиев (70-Боев), Иванович – Костадинов (20-Орлинов), Миранда, Петров – Сакалиев
„Локомотив“: Акалски, Мечечиев, Трифонов (71-Йошев), Кюмюржиев, Сечков, Тон (79-Караманов), Милутинович, Даксон, Тодоров (59-Писаров), Илиев (84-Заков), Делибашич (90-Чернев)
Съдия: Севгин Адем
Жълт картон: Сакалиев/Даксон, Трифонов, Илиев, Сечков
Стадион „Албена“, 200 зрители

Отборът на „Спартак“ тръгна със загуба на турнира „Албена къп“ вчера. Варненци изгубиха от „Локо“ (Пд) с 0:1, въпреки че бяха по-добрият отбор на терена. В началото опасен шут на Тони Костадинов профуча в опасна близост край гредата. В 20-ата мин обаче Костадинов бе сменен, тъй като при удара е разтегнал мускул. Влезлият Орлин Орлинов изпусна чисто положение в 30-ата мин. Нападателят изскочи сам срещу вратаря, но стреля встрани.
„Локо“ вкара в 60-ата мин при първото си и единствено положение. Тон се възползва от добър пас с прецизен шут направи безпомощен Благоевич. Последва натиск на „соколите“. Бразилецът Миранда навърза двама и изведе Сакалиев сам срещу вратаря, но таранът се забави с удара. Отново Сакалиев получи пас от Иванович и с глава шутира в Акалски. Друг удар на Моралес с глава пък не улучи целта.

--- narodnodelo.bg / снимка: ole-bg.com


Дуци: Доволен съм от първите 60 минути. След гола играта ни бе анархия

Спортно-техническият директор на Спартак Драголюб Симонович заяви след контролата с Локото, че е останал доволен от играта на своя тим, особено в първите 60 минути. "Добра игра, доволен съм. Резултатът не ме интересува. Както можеш да биеш, така можеш и да паднеш. Единственото лошо е, че Тони Костадинов се контузи. Не знам каква му е травмата точно, докторът ще каже. Най-вероятно още някой футболист ще дойде, но и аз не знам кой. Определено не съм недоволен. Особено за играта през първите 60 минути. Явно за сега толкова са ни силите. Виждате, че Спартак не е отбор, който е научен как да гони резултат при изоставане с 0:1. Искаме веднага да върнем гола, а трябва да сме търпеливи. Не става въпрос за изпуснатите положения. Става дума за това, че един умен отбор не трябва да позволява след като му вкарат гол да влезе в една анархия. В последните 20 минути играта ни бе точно анархия, несериозен футбол, само контраатаки. От движението и играта съм доволен. Резултатът не е важен. Хубаво е да биеш, за самочувствието е добре", коментира Симонович и заяви, че пробите на вратаря Благоевич продължават.

--- ole-bg.com

Няма коментари: