понеделник, февруари 09, 2009

07.02.2009
ЦСКА - Спартак 3:0

Голмайстори: 0:1 – Тодоров, 6, 0:2 – Саидходжа, 11 от дузпа, 0:3 – Да Силва, 62
ЦСКА: Ив. Петров, Минев, Иванов, Котев, Машадо, Янчев,
Тодоров, Маркиньос, Мороз, Да Силва, Саидходжа (Алауз, Руи
Мигел, Бранеков, Омодиагбе, Тошев, Караджов, Георгиев)
Спартак (1-4-2-3-1): Благоевич (46-Цанков) - Иванов, Георгиев, Моралес, Дончев, Илиев, Н. Петров – Илиев (68-Стойков), Иванович (46-Малинди), Миранда, Орлинов - Сакалиев
Съдия: Санислав Тодоров
Жълти картони: Малинди, Миранда/Янчев, Тодоров,
Да Силва
Червен картон: Моралес
Стадион "Албена", 3500 зрители

Отборът на „Спартак“ игра зле срещу ЦСКА и логично изгуби с 0:3 втория си мач в „Албена къп“. Показателен за безхаберието на „соколите“ е следният факт - през първото полувреме те трудно изнасяха топката и рядко доближаваха големия пеналт на съперника.
В 6-ата мин Йордан Тодоров се възползва от перфектен пас на Мороз и откри резултата с нисък диагонален шут. 5 мин по-късно Стоян Георгиев предизвика глупава дузпа след игра с ръка и Саидходжа бе точен от бялата точка - 0:2.
Впоследствие Саидходжа направи три уникални пропуска сам срещу вратаря. Данчо Тодоров и Машадо също не успяха да вкарат от чисти позиции, а Тодор Янчев уцели напречната греда. След почивката Да Силва се възползва от детинска грешка на Юри Иванов и направи успеха класичсеки. Йордан Тодоров пък се размина с ново попадение. Варненци отправиха първия си и единствен сериозен удар във
вратата чрез Адриано Миранда в 57-ата мин.
В 67-ата мин Янчев влезе остро на Миранда и последва меле.
Съперниците се хванаха за гушите до тъчлинията, бутаха се и
се блъскаха, но в крайна сметка не се стигна до по-сериозни
инциденти. За да усмири страстите, реферът показа жълти
картони на Янчев и Миранда. 2 минути преди края капитанът на „Спартак“ Даниел Моралес бе изгонен, след като бутна без топка Минев до тъча.

--- narodnodelo.bg


Моралес бесен на грешки


Допуснатите елементарни грешки срещу ЦСКА вбесиха Даниел Моралес. „Срещу отбор като ЦСКА винаги е фатално, когато бъркаш по този начин. Това обаче е контрола и не трябва да се правят генерални изводи. Важното е всички ние, футболистите, да се раздаваме за емблемата на „Спартак“, заяви за „Народно дело“ Моралес. Вчера бразилецът имаше и повод за радост. Той събра близки и приятели на обяд послучай 4-ия рожден ден на своята дъщеричка София.
Днес от 15 ч. „Спартак“ играе третия си двубой в „Албена къп“ с „Монтана“. Разбра се още, че на Тони Костадинов са поставени две инжекции заради болките в адуктора. Халфът подновя тренировки днес и ако не възникнат усложнения, ще се върне на терена до седмица.

--- narodnodelo.bg


Дуци доволен от тренировката

Дуци Симонович отново показа завидно настроение и хумор въпреки загубата с 0:3 от ЦСКА. Сърбинът напомни, че до почивката е печало слънце, а след това станало по-студено. После с по-сериозен тон Дуци призна: „За нас това бе една добра тренировка. ЦСКА явно са взели явно по-насериозно турнира и играха на максимума. За мен е важно обаче, че момчетата тренират отговорно, а при всички случаи за нас е по-добре да играем контроли с шампиона, отколкото с Каварна или Шумен например“.
Симонович призна, че няма германец на проби в тима, както бе
писано. „Вие не сте го видели, но аз също не съм виждал такъв
човек. Ако е имало, сигурно го е изпратила туроператорска
фирма. Няма също да взимаме Саша Барт от „Литекс“. С Мартин Ковачев нещата вървят трудно и няма яснота. В близките дни обаче ще привлечем нови футболисти“, допълни Дуци.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: