сряда, февруари 25, 2009

Станислав Петров: Тренирах здраво, но ще играя в дубъла

По необясними причини е попаднал в дубъла на „Спартак“ Станислав Петров, смята самият футболист. „Не знам какви са причините да бъда пратен във втория отбор. Гледаха да не ме пускат в контролите по необясними за мен причини. Тренирах здраво, старах се, показах това което мога, но явно не са ме харесали. Много хора ми казаха, че съм един от най-стабилните играчи в тима. Не мога да си обясня причините, но понякога така се случва във футбола, каза Петров пред „Народно дело“. Защитникът вчера направи първа тренировка с дублиращия тим на „соколите“. „От лятото ми изтича договора и на този момент нямам яснота какво ще правя тогава. Имам няколко оферти, но не мисля за тях точно сега. Искам да пожелая успех на „Спартак“, завърши Петров.

--- narodnodelo.bg


Байрактаров: Искаха ме пловдивските отбори

Талантливият футболист на „Спартак“ Спас Байрактаров е бил трансферна цел на няколко български клуба от „А“ група, разбра „Народно дело“. Сред тях най-силни са били мераците на пловдивските “Локомотив“ и „Ботев“. Отборът на „Вихрен“ също е бил сред кандидатите. „Можех да отида в някой от тези клубове, но предпочетох да не го правя. С ръководството сметнахме за правилно да бъда преотстъпен във „Волов“ (Шумен). Ще изкарам там няколко месеца до края на сезона и след това ще реша какво да правя“, коментира пред „Народно дело“ Байрактаров. Според кулоарна информация футболистът се е скарал с Драголюб Симонович и е бил отпратен във втородивизионния тим. „Надявам се „Спартак“ да запази мястото си в елита. На този етап за мен това е най-важно. Пожелавам им успех“, каза още сърцатият играч.

--- narodnodelo.bg
24.02.2009
„Спартак“ вкарва три на „Аксаково“

„Спартак“ (Варна) записа класически резултат 3:0 срещу „Аксаково“ в учебна игра. Проверката се явяваше последна преди старта на пролетния полусезон, но това може да претърпи промени след отлагането на първия кръг. „Соколите“ поведоха с гол на Стоян Георгиев, който бе точен с глава след центриране от корнер. 2:0 за варненци направи аржентинецът Джонатън, който е на проби. Той бе точен след пробив отдясно. Крайното 3:0 оформи бразилецът Адриано Миранда, който засече с глава много добро центриране отдясно на Орлин Орлинов. Спортно-техническият директор на „Спартак“ Драголюб Симонович изпробва два варианта в защитата. През първото полувреме като централни бранители играха Даниел Моралес и Стоян Георгиев, Юри Иванов бе десен бек, а Ангел Стойков - отляво. Пред втората част на Моралес партнираше Боян Илиев, който преди почивката бе халф, а на мястото на Стойков отляво заигра Стоян Георгиев. Дебют записа и новият нападател Сергей Станев, който е юноша на клуба.
Все още не е ясно дали през уикенда „соколите“ ще изиграят още една контрола. „Това бе една тренировка. Доволен съм. Аржентинецът вкара и гол. Мога да го похваля“, каза пред „Народно дело“ в лаконичния си стил Дуци Симонович.

Състав
„Спартак“ (Варна): Зоран Банович, Юри Иванов, Стоян Георгиев, Даниел Моралес, Ангел Стойков, Боян Илиев, Николай Петров, Джонатън, Кирил Николов, Адриано Миранда, Стойко Сакалиев (Цветомир Цанков, Орлин Орлинов, Сергей Станев)
21.02.2009
Чистка в „Спартак“ след загуба

Показаха вратата на Станислав Петров, Байрактаров и Васил Боев
Защитникът Цанков също си тръгна, Чворович не беше спазарен

В „Спартак“ развъртяха метлата след загубата с 0:2 от „Черноморец“ в последната зимна контрола в Бургас. От отбора са освободени Станислав Петров, Спас Байрактаров и Васил Боев. Не остана и централният защитник от „Нафтекс“ Иван Цанков. Юношата на „Септември“ игра през второто полувреме срещу „акулите“, но след последния съдийски сигнал му бе казано да си търси друг тим. Иван Чворович пък не беше спазарен. Засега сръбският вратар остава в „Черноморец“.
За „соколите“ дебютираха бившият халф на „Литекс“ Кирил Николов и аржентинецът Джонатън. Последният влезе в средата на терена след почивката.
Боян Илиев започна като халф, но после бе върнат в центъра на защитата. В 63-ата мин той и Адриан Фернандес бяха изгонени за саморазправа. Головете за домакините реализираха Платини (76) и Дуду (83).

Съставът
Спартак (1-4-2-3-1): Банович – Иванов, Моралес, Георгиев, Дончев – Илиев, Н. Петров, Иванович, Николов, Миранда – Сакалиев (Цв. Цанков, Банков, Стойков, Джонатън, Орлинов, Ив. Цанков, Ст. Петров, Байрактаров, Боев)

--- narodnodelo.bg

петък, февруари 20, 2009

18.02.2009
„Светкавица“ - „Спартак“ (Вн) 0:1

„Спартак“: Зоран Банович, Стефан Дончев, Даниел Моралес, Юри Иванов, Ангел Стойков, Николай Петров, Боян Илиев, Велимир Иванович, Адриано Миранда, Стойко Сакалиев, Енцо Малинди (Цветомир Цанков, Васил Боев, Спас Брайкатаров)
Голмайстор: Адриано Миранда (35)

„Спартак“ (Варна) надигра „Светкавица“ с 1:0 при гостуването си в Търговище. Контролната среща е предпоследна за тима преди старта на пролетния полусезон на първенството. В събота „соколите“ закриват подготовката си с гостуване на „Черноморец“ в Бургас. Мачът ще се играе на осветление в 19,30 ч. Единствения гол в спаринга вчера вкара бразилският полузащитник Адриано Миранда. В 35-ата мин след атака от дясно Стойко Сакалиев стреля към вратата, топката се отби в защитник на „Светкавица“, Миранда се пребори за нея и с диагонален шут от 11 метра отбеляза единственото попадение в двубоя. Спартаклии изнесоха много силно първо полувреме, в което създадоха няколко чисти положения, но Сакалиев и Енцо Малинди нямаха късмет да вкарат. През втората част варненци бяха леко уморени и не се представиха на ниво. „Светкавица“ стигна до една греда. За първи път като двойка централни защитници играха Стефан Дончев и Даниел Моралес.
В проверката за първи път вратарската фланелка на „Спартак“ облече сърбинът Зоран Банович. „Няма как да дам някаква категорична оценка за него, тъй като в този мач той нямаше работа. Игра 60 минути, в които няколко пъти подаваше с крака. Иначе
хубавото в играта на „Спартак“ е, че се развива бърза контраатака и постепенна атака. Вече не се рита топката в нашия отбор“, заяви треньорът на вратарите в клуба Илко Станчев.

--- narodnodelo.bg

понеделник, февруари 09, 2009

ТРЕТА ЗАГУБА ЗА СПАРТАК В АЛБЕНА

Трета загуба инкасира Спартак Вн в Група А на турнира в Албена. „Соколите” отстъпиха с 0:2 срещу втородивизионния Монтана.
В 41-та минута Мирослав Петров откри след асистенция на Диян Петков, а в 55-та Георги Владимиров прехвърли вратаря Цанков за крайното 0:2.
За Спартак не игра наказаният Моралес, а почивка бе дадена на Сакалиев, Иванов и Дончев. За тях Дуци Симонович уточни, че ги е пратил на парна баня.
Двубоят днес се оказа дебют и бенефис за Огнян Косев, който дойде от турски клуб и мистериозния сърбин Боян Илич, който пристигна от Интер Баку.
Запитан за решението му за вратаря Благоевич, който също бе на проби, Драголюб Симонович отвърна, че той също ще бъде изпратен обратно там - откъдето е дошъл. Спортно-техническият директор не скри, че очаква още футболисти на проби.
След изиграването на последните мачове от Група А, ЦСКА е лидер с 9 точки, следван от Монтана с 6, Локо Пд с 3, Спартак Вн с 0.

Спартак - Монтана 0:2

0:1 М. Петров (41), 0:2 Владимиров (55)
Съдия: Иван Кирилов, стадион "Албена 3", зрители: 150

"Спартак: Благоевич, Георгиев, Боев, Илиев, Стойков, Миранда, Иванович, Петров, Орлинов, Байрактаров, Малинди (Цанков, Илич, Косев)
Монтана: Георгиев, Бойчев, Г. Иванов, Илиев, Крумов, Гаджев, М. Петров, В. Иванов, Алдев, Й. Тодоров, Д. Петров (Владимиров, Харлов, Т. Тодоров, Петков, Личков, Арнаудов)

--- gong.bg / ole-bg.com
07.02.2009
ЦСКА - Спартак 3:0

Голмайстори: 0:1 – Тодоров, 6, 0:2 – Саидходжа, 11 от дузпа, 0:3 – Да Силва, 62
ЦСКА: Ив. Петров, Минев, Иванов, Котев, Машадо, Янчев,
Тодоров, Маркиньос, Мороз, Да Силва, Саидходжа (Алауз, Руи
Мигел, Бранеков, Омодиагбе, Тошев, Караджов, Георгиев)
Спартак (1-4-2-3-1): Благоевич (46-Цанков) - Иванов, Георгиев, Моралес, Дончев, Илиев, Н. Петров – Илиев (68-Стойков), Иванович (46-Малинди), Миранда, Орлинов - Сакалиев
Съдия: Санислав Тодоров
Жълти картони: Малинди, Миранда/Янчев, Тодоров,
Да Силва
Червен картон: Моралес
Стадион "Албена", 3500 зрители

Отборът на „Спартак“ игра зле срещу ЦСКА и логично изгуби с 0:3 втория си мач в „Албена къп“. Показателен за безхаберието на „соколите“ е следният факт - през първото полувреме те трудно изнасяха топката и рядко доближаваха големия пеналт на съперника.
В 6-ата мин Йордан Тодоров се възползва от перфектен пас на Мороз и откри резултата с нисък диагонален шут. 5 мин по-късно Стоян Георгиев предизвика глупава дузпа след игра с ръка и Саидходжа бе точен от бялата точка - 0:2.
Впоследствие Саидходжа направи три уникални пропуска сам срещу вратаря. Данчо Тодоров и Машадо също не успяха да вкарат от чисти позиции, а Тодор Янчев уцели напречната греда. След почивката Да Силва се възползва от детинска грешка на Юри Иванов и направи успеха класичсеки. Йордан Тодоров пък се размина с ново попадение. Варненци отправиха първия си и единствен сериозен удар във
вратата чрез Адриано Миранда в 57-ата мин.
В 67-ата мин Янчев влезе остро на Миранда и последва меле.
Съперниците се хванаха за гушите до тъчлинията, бутаха се и
се блъскаха, но в крайна сметка не се стигна до по-сериозни
инциденти. За да усмири страстите, реферът показа жълти
картони на Янчев и Миранда. 2 минути преди края капитанът на „Спартак“ Даниел Моралес бе изгонен, след като бутна без топка Минев до тъча.

--- narodnodelo.bg


Моралес бесен на грешки


Допуснатите елементарни грешки срещу ЦСКА вбесиха Даниел Моралес. „Срещу отбор като ЦСКА винаги е фатално, когато бъркаш по този начин. Това обаче е контрола и не трябва да се правят генерални изводи. Важното е всички ние, футболистите, да се раздаваме за емблемата на „Спартак“, заяви за „Народно дело“ Моралес. Вчера бразилецът имаше и повод за радост. Той събра близки и приятели на обяд послучай 4-ия рожден ден на своята дъщеричка София.
Днес от 15 ч. „Спартак“ играе третия си двубой в „Албена къп“ с „Монтана“. Разбра се още, че на Тони Костадинов са поставени две инжекции заради болките в адуктора. Халфът подновя тренировки днес и ако не възникнат усложнения, ще се върне на терена до седмица.

--- narodnodelo.bg


Дуци доволен от тренировката

Дуци Симонович отново показа завидно настроение и хумор въпреки загубата с 0:3 от ЦСКА. Сърбинът напомни, че до почивката е печало слънце, а след това станало по-студено. После с по-сериозен тон Дуци призна: „За нас това бе една добра тренировка. ЦСКА явно са взели явно по-насериозно турнира и играха на максимума. За мен е важно обаче, че момчетата тренират отговорно, а при всички случаи за нас е по-добре да играем контроли с шампиона, отколкото с Каварна или Шумен например“.
Симонович призна, че няма германец на проби в тима, както бе
писано. „Вие не сте го видели, но аз също не съм виждал такъв
човек. Ако е имало, сигурно го е изпратила туроператорска
фирма. Няма също да взимаме Саша Барт от „Литекс“. С Мартин Ковачев нещата вървят трудно и няма яснота. В близките дни обаче ще привлечем нови футболисти“, допълни Дуци.

--- narodnodelo.bg

петък, февруари 06, 2009

04.02.2009
„Спартак“ - „Локомотив“ (Пд) 0:1

Голмайстор: Тон, 60 мин.
„Спартак“ (1-4-2-3-1): Благоевич – Иванов, Моралес, Георгиев, Дончев (68-Стойков) – Илиев (70-Боев), Иванович – Костадинов (20-Орлинов), Миранда, Петров – Сакалиев
„Локомотив“: Акалски, Мечечиев, Трифонов (71-Йошев), Кюмюржиев, Сечков, Тон (79-Караманов), Милутинович, Даксон, Тодоров (59-Писаров), Илиев (84-Заков), Делибашич (90-Чернев)
Съдия: Севгин Адем
Жълт картон: Сакалиев/Даксон, Трифонов, Илиев, Сечков
Стадион „Албена“, 200 зрители

Отборът на „Спартак“ тръгна със загуба на турнира „Албена къп“ вчера. Варненци изгубиха от „Локо“ (Пд) с 0:1, въпреки че бяха по-добрият отбор на терена. В началото опасен шут на Тони Костадинов профуча в опасна близост край гредата. В 20-ата мин обаче Костадинов бе сменен, тъй като при удара е разтегнал мускул. Влезлият Орлин Орлинов изпусна чисто положение в 30-ата мин. Нападателят изскочи сам срещу вратаря, но стреля встрани.
„Локо“ вкара в 60-ата мин при първото си и единствено положение. Тон се възползва от добър пас с прецизен шут направи безпомощен Благоевич. Последва натиск на „соколите“. Бразилецът Миранда навърза двама и изведе Сакалиев сам срещу вратаря, но таранът се забави с удара. Отново Сакалиев получи пас от Иванович и с глава шутира в Акалски. Друг удар на Моралес с глава пък не улучи целта.

--- narodnodelo.bg / снимка: ole-bg.com


Дуци: Доволен съм от първите 60 минути. След гола играта ни бе анархия

Спортно-техническият директор на Спартак Драголюб Симонович заяви след контролата с Локото, че е останал доволен от играта на своя тим, особено в първите 60 минути. "Добра игра, доволен съм. Резултатът не ме интересува. Както можеш да биеш, така можеш и да паднеш. Единственото лошо е, че Тони Костадинов се контузи. Не знам каква му е травмата точно, докторът ще каже. Най-вероятно още някой футболист ще дойде, но и аз не знам кой. Определено не съм недоволен. Особено за играта през първите 60 минути. Явно за сега толкова са ни силите. Виждате, че Спартак не е отбор, който е научен как да гони резултат при изоставане с 0:1. Искаме веднага да върнем гола, а трябва да сме търпеливи. Не става въпрос за изпуснатите положения. Става дума за това, че един умен отбор не трябва да позволява след като му вкарат гол да влезе в една анархия. В последните 20 минути играта ни бе точно анархия, несериозен футбол, само контраатаки. От движението и играта съм доволен. Резултатът не е важен. Хубаво е да биеш, за самочувствието е добре", коментира Симонович и заяви, че пробите на вратаря Благоевич продължават.

--- ole-bg.com

понеделник, февруари 02, 2009

Оперират Владо Мирчев

Нападателят с увреден менискус
Играл е 7 месеца на инжекции


Нападателят на „Спартак“ Владислав Мирчев ляга под ножа. Това съобщи за „Народно дело“ самият той. „Ядрено-магнитният резонанс показа, че имам увреден менискус. По-точна диагноза обаче ще бъде поставана в клиниката на д-р Тони Георгиев в София, където ще претърпя и артроскпия“, допълни Владо. Последният се надява интервенцията да се извърши до 10 дни, а след това му предстоят 20 дни за възстановяване. Със сигурност Владо ще пропусне първите мачове от пролетния полусезон. „Чувствах отдавна болки и през последните 7 месеца играх на инжекции както в „Спартак“, така и БАТЕ“, допълни Мирчев.
Той е убеден, че „соколите“ ще запазят мястото си в елита, защото разполагат с можещи и доказани изпълнители. „Стегнахме състава с новите попълнения, които са качествени. Дойде и добър треньор. Контролите обаче не са критерий, защото и в предни години ги печелехме, а после не тръгвахме по най-добрия начин в първенството. Сега обаче вярвам, че напролет всичко ще се развие в наша полза“, завърши Владо.

--- narodnodelo.bg


Дойде халфът Петров

Халфът Николай Петров дойде във Варна и днес в 14 часа ще тренира за първи път със „Спартак“. Той ще играе за варненци напролет под наем.
Разбра се още, че вратарят Цветомир Цанков не пази в последните две контроли заради нелоялно отношение към клуба. През зимната пауза стражът обмислял да разтрогне договора си, а после имал финансови претенции. Засега не е ясно дали Цецо ще получи нов кредит на доверие.
В събота Дуци Симонович и Живко Великов обсъдиха селекцията в хотел „Орхидея“ и поради тази причина не присъстваха на проверката в Каварна. „Разговорът беше полезен, тъй като изяснихме доста неща. През седмицата очакваме нови попълнения. Засега няма други освободени“, уточни Дуци.

--- narodnodelo.bg