вторник, август 04, 2015

Феновете на Спартак Варна стягат синьо присъствие в общината утре

Привържениците отново обявиха пълната си подкрепа за ФК "Спартак Варна"

Дрескод „синьо“ обявиха привържениците на футболния клуб Спартак Варна, които ще присъстват на утрешната сесия на Общинския съвет. Това решиха тази вечер те на среща с учредителите на сдружение ФК Спартак Варна. На заседанието в общината утре “соколите” чакат кметът на Варна Иван Портних да изпълни обещанието си като внесе в дневния ред точка за отдаване на стадион “Локомотив” на клуба, която общинските съветници да гласуват.
На срещата във Фестивалния комплекс присъстваха Атанас Атанасов, Илко Станчев, Димитър Трендафилов, Людмил Горанов, Траян Дянков и Кирил Христов, както и десетки фенове от всички поколения. На единия стол между Атанасов и Дянков стоеше фланелка с името на покойния Живко Господинов, който бе сред учредителите, а в залата бяха неговите съпруга и дъщеря.
Атанас Атанасов обяви пред феновете, че това е първата стъпка, която трябва да се направи – всички да се обединят и да покажат на общинарите, че това е Спартак-ът, който привържениците припознават за свой. “Иван Портних бе обещал, че ще присъди базата именно на този Спартак, зад който застанат феновете”, каза Атанасов.
Той добави, че няма как на този етап да бъде получена и базата на клубния стадион “Спартак”, но се надява понататък и това да стане, тъй кметът го е уверил за подобни намерения в частен разговор.
Идеята е ФК Спартак Варна да започне от дъното, като направи детско-юношеска школа и стартира с мъжки отбор от “А” окръжна група. “Има човек, който е казал, че ще дава пари за клуба, стига той да разполага със собствена база. Той иска да бъде изградена и школа, да се създават таланти, които един ден да бъдат продавани. Но всичко ще стане стъпка по стъпка. В моментното му състояние клубното съоръжение е в супер окачно състояние и няма как на него да се провежда футбол от каквото и да е ниво. Обещавам, че ако получим стадион Спартак, ще поискам лично от премиера средства за реновирането му. Нормално е, след като за стадиона на Черно море се отпускат пари и за Спартак да има. Все пак нашият клуб е по-обичаният от двата в града и с повече привърженици”, обясни Атанасов.
Той добави, че стадион “Спартак” е отдаден на управлявания от Иван Петров клуб Спартак 1918 за ползване за още 9 години, но общината може да развали този договор с едномесечно предизвестие.
Илко Станчев бе категоричен, че това в момента е единственият ход на сдружението, зад което са застанали феновете, и битката трябва да се води докрай. Той добави, че ако получат стадиона, ще правят много ремонти на него, тъй като още по негово време съблекалните и мивките са били същите каквито са и днес. „Всички знаят какво е състоянието на Локомотив. Направиха два терена, който в момента не функционират, а на този с изкуствена трева се вижда бетона. Съблекалните не са пипани откакто аз бях юноша на Спартак. На тази, същата мивка, на времето си миех обувките“, обясни Станчев и продължи: „Поканихме съвсем официално хората, които в момента са в Спартак 1918. След като няма нието едно лице от тях и треньор на децата, за мен означава, че те са доволни от всичко в школата. Не е нормално тези деца да нямат топки, с които да тренират, сами си купуват екипите и плащат за пътуванията за мачовете от първенството“, каза Станчев.
Димитър Трендафилов пък изрази болката си, че детско-юношеската школа на Спартак 1918 замира. “Поглеждайки класиранията, се вижда, че във всички възрасти на зона “Варна” отборът е от пето място надолу. Не може Калиакра да те бие, като има 10 състезатели”, каза бившият нападател.
Привържениците, които взеха думата, бяха категорични, че Иван Петров ги е излъгал, като преди време ги е организирал срещу нареченият от тях ведомствен отбор Спартак 1918, а в момента го управлява. Атанас Атанасов пък им разкри, че бившият треньор на тима Иван Маринов-Маслара му е разказал история как Иван Петров казал, виждайки автобуса на Спартак 1918, че това е автобусът на фаалшивия Спартак. Затова и Маслара се чудел “как сега Иван Петров управлява фалшивия Спартак”.
Всички на срещата се обединиха зад сдружението и обещаха, че утре ще се съберат в 9 ч. в общината, за да демонстрират подкрепата си. Трима или четирима привърженици са предвидени и като членове на Управителния съвет на клуба.
Атанас Атанасов разкри, че ако утре на сесията не получат базата, ще се обърне към премиера Бойко Борисов.
Срещата приключи с едноминутни аплодисменти за Живко Господинов.

--- arenavarna.com

Няма коментари: