петък, август 07, 2015

Орела изригна: Изпълниха поръчка да не дадат "Локомотив" на ФК Спартак

Членът на УС на ФК Спартак Атанас Атанасов обяви, че на сесията на ОбС е изпълнена поръчка спортен комплекс „Локомотив“ да не бъде даден за ползване на новия футболен клуб.


Както е известно, от 35 общински съветници, 27 гласуваха „за“ отдаване на базата на ФК Спартак, 7 се „въздържаха“, а един бе „против“. Според наредбата обаче, за да влезе клубът във владение на базата, трябва да получи две трети от гласовете, или общо 34.

„Ясно е, че бе изпълнена поръчка да не ни бъде даден за ползване Локомотив. Интересно как преди гласуването имаше 44 общински съветници в залата, а след 10-минутната почивка се върнаха 35. Жалкото е, че сред съветниците са и читави хора, които разбраха правилно казуса и гласуваха по съвест за едно по-добро и успешно бъдеще на ФК Спартак, заяви за petel.bg Атанасов.

Относно репликите, че ФК Спартак не е регистриран като член на БФС и ако получи базата, ще означава, че тя е дадена на клуб без дейност, Атанасов уточни: „Нови клубове се приемат за членове на БФС само на негов конгрес или на заседание на Изпълкома. Ние като нов клуб, ако вземем базата, ще направим подобрение по нея, тъй като имаме спонсор, ще разполагаме с школа и представителен тим. След като имаме база и отбори, щяхме да подадем документи за лиценз в БФС и без проблем да получим такъв, тъй като отговаряме на всички условия.“

Атанасов уточни, че ако получат Локомотив, ще се обединят с част от треньорите на Спартак 1918 и техните таланти ще продължат да тренират на спортния комплекс, но при далеч по-добри условия. „Сега функционира само един изкуствен терен, а съблекалните са в окаяно състояние. Ние имаме необходимия финансов ресурс да реновираме другите два терена и да направим задължителен ремонт на съблекалните“, каза Атанасов.

Последният гарантира още, че ще продължат борбата за базата на Спартак, защото е убеден, че проектът им струва и заслужава да бъде реализиран.

Специалистът разкри и какви са първите неща, които ще предприемат.

„Нека въз основа на решението на сесията на ОбС компетентните органи да се самосезират и да направяг проверка на Спортен комплекс „Спартак“ от неговото съществуване до днешни дни. Как е създаден и с какво предназначение? Изпълнява ли се договора? Какво е направено на стадион „Спартак“ и за мъжкия отбор? Искаме също да знаем и какви дивиденти е получила общината срещу апортната вноска от 34 % акции в Спортния комплекс. Ще настояваме да разберем и как стои въпроса с таксите, които плащат родителите на децата в школата. Издават ли се касови бонове или фактури за всяка месечна такса от 40? Как се осчетоводяват тези пари? Защо родителите купуват екипировка на децата си и финансират участието им в турнири?“

В заключение Атанасов недоумява как е възможно във Варна да не дадат зелена светлина на един перспективен проект на ФК „Спартак“, който е припознат от феновете. „Един клуб функционира, когато е припознат от феновете. Вижте какво се случи с ЦСКА. Феновете го припознаха и го дадоха на Гриша Ганчев. Във Варна феновете припознаха ФК „Спартак“, но хора с определени интереси съзнателно блокират началото на развитието му на този етап. Ние искаме да направим нещо чисто и прозрачно за Спартак и Варна. Имаме опита и уменията, осигурили сме инвеститор. Зад нас е публиката, но...“, завърши Атанасов.

--- sportal.bg

Няма коментари: