събота, август 29, 2015

Четирикратен шампион по футзал ще води Спартак в "А" окръжна

Варненци започват тренировки в понеделник

Треньорът на четирикратния първенец на България и участник в Шампионската лига по футзал Гранд Про Димитър Пантев ще води Спартак Варна в "А" окръжна група. Под негово ръководство футзалният тим се превърна в пълен хегемон в този спорт, като постигна и най-големия успех в Евротурнирите за български отбор - класиране в Елитния кръг на Шампионската лига.
Пантев има треньорски опит и в ниските нива на родния футбол. През 2009/2010 година той бе наставник на ФК Владислав, с който спечели промоция във "В" група, но заради липса на средства тимът отказа участие в третия ешелон, а лицензът на Владислав бе взет от Спартак 1918.
През следващия сезон Митко Пантев води ФК Шабла в Североизточната "В" група. Любопитното е, че под негово ръководство шабленци успяха да победят последователно тогавашните два отбора с името Спартак, които бяха смятани за фаворити в третия ешелон (Спартак 1918 и Фенския Спартак).
Отборът на ФК Спартак Варна ще започне тренировки в понеделник, като първото занимание ще е от 20 часа на стадион "Локомотив". В сряда спартаклии планират контролна среща, като вариант за спаринг партньор на "соколите" е новакът във "В" група Химик (Девня).
Варненци стартират сезона с домакинство на Ботев (Брестак) на 6 септември.

--- varna.utre.bg

Няма коментари: