петък, февруари 20, 2009

18.02.2009
„Светкавица“ - „Спартак“ (Вн) 0:1

„Спартак“: Зоран Банович, Стефан Дончев, Даниел Моралес, Юри Иванов, Ангел Стойков, Николай Петров, Боян Илиев, Велимир Иванович, Адриано Миранда, Стойко Сакалиев, Енцо Малинди (Цветомир Цанков, Васил Боев, Спас Брайкатаров)
Голмайстор: Адриано Миранда (35)

„Спартак“ (Варна) надигра „Светкавица“ с 1:0 при гостуването си в Търговище. Контролната среща е предпоследна за тима преди старта на пролетния полусезон на първенството. В събота „соколите“ закриват подготовката си с гостуване на „Черноморец“ в Бургас. Мачът ще се играе на осветление в 19,30 ч. Единствения гол в спаринга вчера вкара бразилският полузащитник Адриано Миранда. В 35-ата мин след атака от дясно Стойко Сакалиев стреля към вратата, топката се отби в защитник на „Светкавица“, Миранда се пребори за нея и с диагонален шут от 11 метра отбеляза единственото попадение в двубоя. Спартаклии изнесоха много силно първо полувреме, в което създадоха няколко чисти положения, но Сакалиев и Енцо Малинди нямаха късмет да вкарат. През втората част варненци бяха леко уморени и не се представиха на ниво. „Светкавица“ стигна до една греда. За първи път като двойка централни защитници играха Стефан Дончев и Даниел Моралес.
В проверката за първи път вратарската фланелка на „Спартак“ облече сърбинът Зоран Банович. „Няма как да дам някаква категорична оценка за него, тъй като в този мач той нямаше работа. Игра 60 минути, в които няколко пъти подаваше с крака. Иначе
хубавото в играта на „Спартак“ е, че се развива бърза контраатака и постепенна атака. Вече не се рита топката в нашия отбор“, заяви треньорът на вратарите в клуба Илко Станчев.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: