понеделник, август 10, 2015

Спартак 1918 се отказва от "В" група

Липса на финансиране спира от участие в третия ешелон

Отборът на Спартак 1918 по всяка вероятност няма да започне сезона във "В" група, научи varnautre.bg. Според кулоарна информация ръководството на "соколите" не може да обезпечи финансирането на тима в третия ешелон и това е причината той да не стартира участие в шампионата.
Очаква се утре новият шеф на клуба Иван Петров да съобщи информацията на официална пресконференция, както и да внесе повече яснота относно проблемите в клуба. "Ще говоря във вторник. Сега само ще кажа, че и някои членове на Общото събрание на клуба ме изкараха предател, което не мога да приема", каза Петров.
Ако Спартак 1918 не успее да картотекира футболистите в Зоналния съвет на БФС утре, когато е и последния срок, "соколите" ще запишат нулева година в мъжкия футбол.
В същото време от новосформирания клуб таят надежди, че на извънредна сесия на ОБС ще им бъде дадени базите на СК "Локомотив" и те ще могат да започнат участие в "А" окръжна футболна група.
"Нашата цел е ясна – да започнем начисто участие от "А" окръжна група в края на септември. Това ще стане, ако получим за ползване спортен комплекс "Локомотив". Вече има индикации, че кметът ще насрочи извънредна сесия на ОбС с една точка – отдаване на въпросния комплекс на ФК Спартак. Очакваме това да се случа до края на този месец или през първата половина на септември", каза Атанас Атанасов.

--- http://www.varna.utre.bg/2015/08/10/333567-spartak_1918_se_otkazva_ot_v_grupa

Няма коментари: