сряда, януари 22, 2003

"Спартак" пътува днес в 17,30 ч. за Анталия

Д.Дончев и Лукич - на арбитраж, А.Нанков отива в Китай
Петима нови в групата. Уговорени са петте контроли на турска земя


До снощи Мирослав Миронов умуваше върху състава на групата за втория лагер, тя зависеше от непрекъснатите уговорки на Николай Ишков с футболисти и клубове за бързи трансфери. Президентът потвърди, че реален интерес има към половин дузина футболисти, но засега само Кано Кацев взема в "Си Ан" Ива Тренчев, а Анатоли Нанков отива в Китай на място да преговаря за преминаването си в тамошен клуб. Ако екснационалът не успее да се вреди, лети директно за Анталия. Диян Дончев и Ненад Лукич пък обявиха решението си да отидат на арбитраж на 23 т.м. Което никак не очарова клубния президент и той се зарече да не разтрогва договорите с тях. ("Ние му намерихме отбор, Дончев не пожела, на сила хубост не става - каза изпълнителният директор Петьо Дончев. - Диян има големи претенции, а малко основание!") В подобна ситуация е завърналият се от Търговище Аспарух Василев, който дойде от ЦСКА и бе преотстъпен на "Светкавица". Диян Джурич щял да бъде с "Черноморец", одеският отбор от няколко дни е в Шведския. Абдул, когото треньорът хареса в контролните срещи, има затруднения с визата си и вероятно няма да пътува. Най-сигурни са местата в чартърния самолет на новопристигналите Нено Ненов, Гюрсел Вели, Йорданчо Стоименовски, Диян Постоловски и Димитър Георгиев (Шустера), който има уверение от "Рилски спортист", че няма да му правят въртели на арбитража. В Анталия се очаква да пристигне 24-годишен ляв халф от САЩ.
Уговорени са и контролите, на някои датите ще се уточняват на място: с "Вилем II" (24 т.м.), "Кертен" (Австрия), "Алтай" (Турция), южнокорейски отбор и ОФК"Београд" на 5 февруари, когато варненци ще отпътуват за България. Третият лагер ще бъде отново на Албена (10 - 15 февруари) като на 9-и "соколите" ще играят с "Шумен", а на 15-и - със "Светкавица".
В Анталия Мирослав Миронов ще води и триразови тренировки, до 5-звездния хотел имало 3 много добри терена. Съвсем наблизо ще бъдат настанени съперниците в първия пролетен мач. "Както ЦСКА може да ни наблюдава, така и ние можем да ги разучаваме - няма притеснение от тази близост треньорът. - А и срещу тях сигурно ще излезе доста по-различен състав!"
//more.info.bg

Няма коментари: