събота, януари 18, 2003

Вчера "соколите" гостуваха на "Светкавица"

Миронов пусна в игра 24 футболисти
Третата контрола е днес с "Добруджа" от 14 ч. в Албена


"Светкавица" - "Спартак" 0:1
Саша Антунович (60)
"Спартак": Колев, Мечечиев, Джурич, Жеков, Ст.Дончев, Караканов, Н.Станчев, Кризманич, Петров, Крумов, В.Станчев (Славов, Нанков, Михайлов, Ненов, Съсански, Постоловски, Кадир, Абдул, Антуновч, Окан, Златанов)
Голът стана след дълбок пробив на нигериеца Абдул, който върна топката от аутлинията и налетелият Саша Антонович я засече в мрежата. Варненци имаха и други възможности, но трудният терен и лошата стрелба ги лиши от повече голове. "Светкавица" с новия си треньор Николай Илиев (Галибата) също действаше много енергично, получиха се повече единоборства и по-малко стройни атаки. Спартаковци имаха инициативата през целия мач, с по-добра техника и много движение надделяваха, но очевидно е, че липсват връзки между отделните линии, което е и обяснимо на този етап от подготовката.
Мирослав Миронов пусна след почивката втори състав, само сръбският халф Иван Кризманич изигра 60 минути. Не се появиха невъзстановените все още Диян Дончев, Иво Тренчев и Милен Георгиев, дебютира бургазлията Нено Ненов, който изпълняваше функциите на Тренчев в центъра на защитата.
Привлеченият пък от пловдивската "Марица" Гюрсел Вели вчера бе в Пловдив, за да урежда визата си за Турция, което означава, че влиза в сметките на треньора за лагра в Анталия. Колеги от Града на тепетата ни казаха, че националът от аматьорския отбор на България бил наблюдаван през есента от Херо, но не бил харесан. След което Вели е бил в "Марек", там пък вихрушката с освобождаването на няколко състезатели го отнесла у дома.
Наставникът на "Спартак" Мирослав Миронов изрази задоволство и от втората проверка за годината. "Всички много се стараха на тежкия терен - каза ни Миронов. - Проверката беше полезна, видях състоянието и на повечето от новите футболисти."
Треньорът още преди няколко дни заяви, че определено харесва халфа Диян Постоловски, а изпълнителният директор на клуба Петьо Дончеве е още по-категоричен: "Пишете го вече за наш състезател!"
Днес спартаковци играят с "Добруджа" от 14 часа в Албена, в неделя ще имат почивен ден, а в понеделник ще се съберат на своя стадион.
//more.info.bg

Няма коментари: