понеделник, август 02, 2004

Петър Курдов поема "Спартак"?!?

Петър Курдов най-вероятно ще бъде назначен за треньор на "Спартак" днес или утре. Бившият национал и футболист на "Левски" изгледа в компанията на Иван Славков съботната контрола с "Нафтекс" в Каблешково. След това двамата преговаряха на четири очи. "Черноморие" откри Курдов вчера.- Г-н Курдов, поемате ли "Спартак"?- Още не е сигурно. Във вторник ми предстои втори и последен разговор с президента г-н Иван Славков. След него всичко ще е ясно.- Какво има да уточнявате?- Без коментар.- Гледахте "Спартак" срещу "Нафтекс". Как видяхте отбора?- Запазвам мнението за себе си. Наясно съм с тежката обстановка в "Спартак", но не се плаша, ако поема отбора. Знам, че с много работа, труд и дисциплина се постигат резултати.- Кои ще са вашите помощници?- Не съм станал треньор, за да определям екипа си.

ТОВА Е ПЕТЪР КУРДОВ
Роден на 13 март 1961 г. Юноша е на "Марица". За "Ботев" и "Левски" в "А" група има общо около 150 мача и близо 50 гола. С "Левски" е шампион три пъти - 1984, 1985 и 1988 г., а с "Ботев" трети през 1987 г. Вицешампион с "Левски" през 1982 и 1983 г. Два пъти носител на купата с "Левски" - 1982 и 1984 г. За юношески национален отбор има 29 мача и 9 гола. За младежкия - 2 мача. В "А" отбора играе веднъж - в контролата с Бразилия (0:3) през 1981 г. в Порто Алегре. Тогава сменя в 80-ата минута Садъков. На терена от "кариоките" са Сократес, Зико, Серезо и Жуниор. В чужбина Курдов е обличал екипите на "Майнц 05" и "Майорка". Бил е треньор на "Марица", "Ботев" (Пд) и сателита на "Левски" - "Левски" (Долна Баня).

Предлагат на Иванда остане в клуба
На Иван Петров ще бъде предложено да остане на работа в "Спартак", научи "Черноморие". Най-вероятно обаче Петров няма да приеме да помага на Курдов, както и друга длъжност в клуба. Иван Петров тренира "соколите" от 19 юни, но досега не е подписал договор. Възможно е също той да води само "Феър плей", където ще бъдат изпратени на обиграване перспективни кадри на "Спартак".

"Соколите" чакатдвама от "Нафтекс"
Двама или най-много трима футболисти на "Нафтекс" под наем очаква "Спартак". Единият най-вероятно ще е Мишо Лазаров, а последната дума ще е на Митко Събев. Той трябва да обяви решението си до сряда. В събота Събев отсъстваше от Бургас и затова ръководството на варненския клуб не можа да преговаря с него. След спаринга със "Спартак", който "Нафтекс" спечели с 3:0, Веселин Бранимиров похвали варненци. "Събрали се талантливи момчета. Ако се стабилизирате финансово, в този отбор има бъдеще", заяви варненският защитник на бургазлии.

--- chernomorie.com

Няма коментари: