вторник, август 31, 2004

Шефът на “соколите” спокоен за бъдещето

Ишков ми даде акциите си, така че мога да преговарям с инвеститор, казва Иван Славков

Президентът на Спартак Иван Славков обяви вчера, че е спокоен за бъдещето на отбора. “Соколите” са на последното място с нулев точков актив от четири мача и бяха посочени за фаворит за изпадане.
“Въобще не стои на дневен ред въпросът с изпадането. Щом не изпаднахме през последния сезон, значи това няма да стане и сега. Момчетата показват мъжество и характер и резултатите ще започнат да идват с картотекирането на новите ни попълнения. Вярвам, че този проблем ще бъде решен през тази седмица. Разбрали сме се с Иван Кризманич и адвокатът му, така че не виждам проблем да получим от него бележка, че няма финансови претенции към Спартак. Срещу ЦСКА ще отидем да играем футбол, пък каквото стане. Изненади стават навсякъде по света”, заяви Славков.
Общинският съветник изрази задоволството си от факта, че бившият президент Николай Ишков му е прехвърлил акциите си в клуба. “Сега мога спокойно да преговарям с инвеститори. Трудно е сам човек да издържа един клуб. Досега съм дал доста лични пари, но не съжалявам за това. Нито за миг не съм си помислял да се отказвам от Спартак. Този, който иска да инвестира в клуба, трябва да помага не само финансово, ами и да е морално обвързан със Спартак”, каза Славков.
Президентът на “соколите” разкри, че проблемът със спрения ток на клубния стадион вече е решен. Членът на Управителния съвет на “соколите” Иван Славков се е разбрал сметките да бъдат покрити на разсрочено плащане.І До края на месеца пък се очаква да има развитие и по въпроса със стадионите “Спартак” и “Локомотив”, които трябва да бъдат дадени за безвъзмездно ползване в рамките на 10 години на футболния клуб. Преди година Общинският съвет даде имотите заедно с прилежащите към тях площи на “соколите”, но след това областният управител Яни Янев даде запор на решението. Ако стадионите минат под шапката на Спартак, клубът ще реши по-лесно финансовите си проблеми.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: