петък, септември 03, 2004

Савич бяга от Спартак, отива в Локомотив (Сф)

Най-късно в сряда “соколите” ще могат да картотекират, уверява Кризманич

Защитникът Дарко Савич напусна вчера Спартак. Според човек от щаба на “соколите”, пожелал анонимност, сърбинът буквално е избягал от лагера в Търговище.
Очаква се универсалният защитник да подпише договор с Локомотив (София). Начело на столичните “железничари” е Стефан Грозданов, който отлично познава качествата на Савич от престоя си в Спартак. Лично 58-годишният специалист е настоявал пред ръководството на “черно-белите” да привлекат сръбския защитник. 25-годишният футболист е свободен агент, след като разтрогна договора си по вина на Спартак, и ще излезе без пари на Локомотив (София).
Савич бе привлечен от варненския тим през лятото на 2002 г. и по време на престоя си в морската столица остави отлични впечатления с изявите си. Той бе искан от локомотивци още през зимата, но до трансфер не се стигна. През това лято пък Дарко бе пред преминаване в шампиона Локомотив (Пд), турски, хърватски и израелски тим, но пак се върна в Спартак. Той води няколко седмици подготовка със “соколите”, но накрая е предпочел да приеме офертата на Локомотив (Сф).
Вчера стана ясно, че най-късно във вторник или сряда Спартак ще може да картотекира новите си попълнения. Сръбският халф Иван Кризманич разкри пред “Позвънете Новини”, че до тогова очаква двете страни да се разплатят и той да оттегли финансовите си претенции към клуба. Както е известно, сърбинът е последният от деветимата играчи, които през зимата се разделиха по вина на варненци. Ако вземе бележка от русокосия полузащитник, Спартак ще картотекира 11 нови футболисти.І Най-късно до края на тази седмица бившият вратар на Спартак Урош Голубович ще подпише договор с първодивизионен израелски клуб. Сърбинът изнесе отличен сезон с фланелката на “соколите” и веднага привлече погледите на “големите риби” в българския футбол - ЦСКА, Левски, Литекс и Нафтекс. До трансфер обаче не се стигна, заради високите финансови претенции на Голубович.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: