четвъртък, септември 09, 2004

Фирми от София и Девня ще спонсорират Спартак

Евентуалните спомоществователи искали да инвестират в базата, казва Бранимир Балачев

Ръководството на Спартак преговаря с големи девненски и софийски фирми за спонсорство, разкри за “Позвънете Новини” членът на Управителния съвет на клуба Бранимир Балачев. Въпросните фирми искали да инвестират в тима и инфраструктурата.
“Водили сме разговори с големи фирми от София и Девня, които искат да спонсорират Спартак. С президента Иван Славков дори ходихме до столицата за преговори, но на този етап няма нищо конкретно като договореност. Евентуалните спомоществователи искат да инвестират в клуба и най-вече в инфраструктурата”, поясни Балачев.
Както е известно, “соколите” съвсем скоро трябва да влязат във владение на стадионите “Спартак” и “Локомотив” и на прилежащите им площи. С решение на Общинския съвет отпреди година земите бяха отпуснати на футболния клуб за безвъзмездно ползване в рамките на десет години.
Едната от въпросните фирми настоява за процент от акциите на клуба, както и да има човек в Управителния съвет. В момента 56% от акциите на тима са в Иван Славков, 34% има Митко Събев, а 10% са в по-дребни инвеститори. Наскоро босът на “соколите” обяви, че е готов да преговаря с всеки човек, който иска да се обвърже освен финансово, и морално със Спартак.
“Лека полека отборът започва да се стабилизира. Приключихме с деветимата играчи, които разтрогнаха по вина на клуба през зимата и имаме право да картотекираме. Вече редовно се дават заплатите на футболистите. Ще излезем от кризата и със сигурност няма да изпаднем”, заяви Бранимир Балачев, който е и общински съветник. І Вчера спартаковци картотекираха четирима от новите си играчи. Между тях са вратарят Генко Славов и преотстъпеният от Нафтекс бранител Михаил Лазаров. Славов обаче няма да може да играе срещу “армейците”, които го преотстъпиха във Варна до края на сезона. Днес и утре ще бъдат картотекирани и останалите играчи на “соколите”.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: