сряда, май 11, 2005

Преди Спартак - Левски

През 1950 г. Спартак дебютира в “А” група и първият му мач е срещу Левски в София - 0:1. Досега двата тима са се срещали 78 пъти, в които 51 победи имат “сините”, 9 - Спартак, а равенствата са 18 при обща голова разлика 152:55. Във Варна мачовете са 39, в които “соколите” имат 8 победи, 13 равенства и 18 загуби (32:57).
Първата среща във Варна е през есента на 1950 г. и завършва 4:3 за Спартак. Това е най-резултатният двубой в морската столица и единственият, в който Левски допуска 4 попадения. Останалите домакински победи са 2 пъти по 1:0 и 2:1, а най-голямата разлика е 2:0 (1977/78)с попадения на Иван Петров и Кирчо Киряков от дузпа. В 12 от 18-те си поражения у дома Спартак не бележи гол срещу столичани. Най-често загубите са с с 0:2 (5 пъти), а най-голямата е с 0:4 през 1951 г.
Тончо Стефанов вкарва първия си и единствен гол за Спартак срещу Левски. Най-драматичният мач между двата отбора се играе през 2001/02 и завършва 2:1 за гостите от София. Тогава при 0:2 червен картон получава Головской, контузва се Митко Иванков, а сменилият го Георги Петков получава червен картон. “Сините” остават с 9 души, а на вратата застава юношата на Спартак Йордан Терзиев, който е поразен само от съотборника си Драгич.

--- pozvanete.bg


"СПАРТАК" без нападатели срещу "Левски", Арнаудов също е аут

"Спартак" остана без нападатели за мача с "Левски" и само с един вратар. След загубата във варненското дерби ръководсвото на клуба освободи Мирослав Петров и Станимир Георгиев. Двамата бяха единствените централни нападатели в състава на Румен Димов. 23-годишният Петров вкара 7 гола в пет контроли преди пролетния полусезон, но за 11 официални срещи не се разписа нито веднъж. Въпреки, че договорът му със "соколите" бе до 2006 г Петров си тръгна по-взаимно съгласие. По същата процедура с варненци се раздели и Георгиев. Вратарят Георги Арнаудов пропуска мача поради контузия. Резерва на резервата Славо ще бъде Христо Николов. Невъзстановен ще играе Георги
Филипов. Мартин Ковачев излиза на инжекции.

"Спартак": 1. Генко Славов-вратар, 3. Златин ихайлов-центр. защитник, 30. Здравко Радев-центр. защитник, 6. Михаил Лазаров-краен защитник, 20. Мартин Ковачев-краен защитник, 7. Николай Станчев-опорен халф, 19. Станислав Петров-ляв халф-бек 27. Михаил Христов I-десен външен халф, 10. Диян Кателиев-ляв външен халф, 8. Георги Филипов, офанзивен халф, 18. Окан Хасан-краен нападател

Резерви: 22. Христо Николов, 28. Иван Караджов, 17. Владимир Мирчев, 32. Николай Съботинов, 33. Емил Николов, 29. Михаил Петров, 24. Михаил Христов

Контузени: Георги Арнаудов, Марин Ценов, Боян Илиев

--- varna-sport.com



Румен Димов: За всеки трябва да е чест, че играе срещу Левски

Наставникът на Спартак Румен Димов заяви, че неговите подопечни трябва да покажат максимума от възможностите си в срещата с Левски утре от 18 ч. на стадион "Спартак". "Трудно ни е. С някои се разделихме, а други са контузени. Въпреки това искрено се надявам момчетата да докажат, че имат качества. В такива срещи, каквато е тази с един от грандовете у нас - Левски, за всеки играч трябва да е чест да се появи не терена. Футболистите ни трябва да дадат всичко от себе си и да се представят достойно. Имаме невероятна публика. Трябва да играем и заради нея. Момчетата от трибуните не спряха да ни подкрепят и в най-трудните моменти, когато осъзнахме, че ще изпаднем. Вярвам, че ще се представим добре срещу един от най-силните отбори в България", заяви Димов.

--- ole-bg.com



Иво Димов: Мога да поиграя още една-две години

Мога да поиграя още 1-2 години футбол, заяви за “Позвънете Новни” полузащитникът Иво Димов. Ексцентрикът беше картотекиран в Спартак през този сезон, но поради различни причини не записа дори и минута в срещите от първенството. През есента той бе в конфликт с Петър Курдов и през зимната пауза разтрогна по взаимно съгласие договора си. След това той започна отново тренировки със “соколите”, но когато достигна до необходимата форма “соколите” вече бяха изпаднали почти на 100%, а и той не можа да се доуточни с ръководството. “Имам сили да поиграя 1-2 години. Килограмите ми са в нормата, а и тренирах почти през цялата пролет. През лятото ще видя какви са вариантите пред мен” каза Димов.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: