сряда, май 18, 2005

Топ интервю - Иван Славков: В петък казвам кой ще е треньор

Президентът на ПФК Спартак Иван Славков прие поканата за интервю от "ОЛЕ-БГ". След половинчасова среща с легендата на "соколите" Живко Господинов, Славков отговори на въпросите ни свързани с изминалото първенство и бъдещето на клуба с 86-годишна история.
- Г-н Славков, каква е оценката Ви за изминаващия шампионат, в който Спартак изпадна в долния ешелон?

- Така е. Изпаднахме, но ще направим всичко възможно да се върнем в А група още догодина.
- Кои бяха грешките на ръководството през годината, за да се стигне до тук?
- Трудно може да се посочат всички грешки и виновници за изпадането ни от елита. За всяко нещо си има първопричина. Не можехме да картотекираме състезатели, защото от времето на Николай Ишков ни остана тежко наследство - 3 млн лв дългове, разтрогнати договори на футболисти по вина на клуба на стойност 300-400 хил. лв и още 200 хил. задължения. Впоследствие възникнаха нови и нови проблеми не по моя вина. От както аз съм в Спартак няма неизплатена заплата. Например съжалявам, че освободихме Петър Курдов. Приятел ми е. Мъжкар. Никой обаче не гарантира, че ако бе останал на поста щеше да спаси отбора. Човешко е да се греши. Най-важното сега е да се поучим от това което сме пропуснали. Лошото е, че съм сам. Никой не ми помага. Сигурен съм, че ако се стабилизираме ще се намерят много желаещи да се включат в подпомагането на клуба, но каква ще е ползата ни тогава. Някои казват оправете терените и ще помогнем. Как да стигнем до това положение обаче?
- Много се дискутира темата свързана с новия треньор на отбора. Кога ще е ясен той?
- До петък ще знаете неговото име. За да стане треньор на Спартак, личността трябва да милее за клуба, да живее с идеята. Трябва да се уточнят някои подробности около футболистите, които желае в тима, трябва да види и състоянието на отбора в последните срещи.
- Наясно ли сте с това кои играчи ще останат в отбора?
- Спартак ще се развива около група от играчи, които заслужават да носят екипа. Има такива, с които няма да се разделим, защото ще са ни нужни за бързото завръщане в А група. Не знам защо се пише, че ще даваме по 1000 лв заплати. Няма такова нещо. Ще намерим необходимия баланс. Ние изготвяме една тригодишна програма за вбъдеще. На първо време ще удвоим броя на децата в ДЮШ. Започваме работа по създаването на турнири заедно с малките общини под егидата на ПФК Спартак.
- Заговори се, че и кметът Кирил Йорданов се е заел с идеята за бързото завръщане на Спартак в А група. Така ли е?
- Да. Г-н Кирил Йорданов изрази пълната си подкрепа към нас.
- Доста се изговори за това, че от Общинско предприятие "Спортни имоти" не дадоха косачка за тревното покритие на стадиона. Как ще го коментирате?
- Не знам г-н Петър Пасев на кого помага в тази Община. На кой клуб е в Управителния съвет?!. Аз бях сред инициаторите да се помогне на другия клуб. Въпросът е принципен. Няма какво да коментирам.
- Ще се върне ли Спартак в А група догодина?
- Да. Или поне ще направим всичко възможно, за да го сторим!

--- ole-bg.com

Няма коментари: