понеделник, май 02, 2005

"СПАРТАК" - "ЛОКО" (СФ) 0:5!

Феновете "соколи" не спряха да пеят!!!


- "Спартак": Генко Славов, Златин Михайлов, Здравко Радев, Станислав Петров, Боян Илиев, Михаил Лазаров (46-Михаил Димитров), Николай Станчев, Диян Кателиев, Хасан (70-Съботинов), Георги Филипов, Владимир Мирчев (63-Станимир Георгиев)
- "Локо" (Сф): Урош Голубович, Емил Тренков (38-Христо Марков), Диян Дончев, Иво Тренчев, Марио Дафчев (75-Стоев), Кристиян Добрев, Юлиян Петков, Саша Антунович, Караджилов, Дарко Давич, Цветан Генков (60-Диян Донев)
- Съдия: Димитър Костов от Бургас
- Жълти картони: няма
- Стадион: "Спартак", 1000 зрители

"Спартак" бе разбит с 0:5 от "Локомотив" (Сф) насред Варна. Разгромната загуба доказа, че "соколите" са за "Б" група, а феновете им за "А". Те не спряха да пеят за отбора 10 минути след края на мача. Вратарят Генко Славов, който получи 5 гола даже падна на колене пред публиката, която започна да скандира името му. "Локо" отчая "соколите" още до 23-ата минута. В 16-ата
Антунович направи 0:1, в 23-ата Кристиян Добрев вкара за 0:2. В 45-ата отново се разписа Антунович. Цветан Генков бе изведен сам срещу враторя и стреля под плонжа му за 0:4 в 60-ата мин. Резерната Христо Марков навърза цялата защита, накрая финтира и Генко за 0:5 в 76-ата. Най-изгодното положение за "Спартак" бе едно центриране от пряк свободен, когато Урош Голубович трябваше да вади топката под гредата.

--- varna-sport.com




Моля се да зарадваме феновете си в дербито

Старши треньорът на Спартак Румен Димов за кой ли пореден път се оказа под ударите, след като отборът му загуби с катастрофалното 0:5 от Локомотив. Бившият халф на “соколите” пак пое бремето на отговорността, но вече личеше, че му тежи да се справя сам с проблемите. На всичко отгоре и феновете прекъснаха пресконференцията на наставника с викове за предстоящото дерби. “Надъхай ги поне за дербито, ясно е, че сме изпаднали”, молеха се привържениците. “Това ще стане много трудно. Най-вече защото имаме много проблеми относно състава. Много от основните ни състезатели са контузени. Да не говорим, че имаме страхотни проблеми в организацията. Нямаме лекар. Аз вече не знам кой е контузен и кой не е. Викам млади момчета родени 1987-а година. Проблемите ни са много сложни. Надявам се момчетата да се мобилизират сами, заради хората, които са тук със сини шалчета и ни подкрепят. Сами трябва да си направят мотивацията. Трябва да се представят достойно - вижда се че изпадаме. Няма какво да си кривим душата. Дано има спартак лии в този отбор, които с духа си и въпреки тежкото състояние на отбора да се представят достойно, за да зарадваме малко от малко привържениците си срещу Черно море”, каза Димов на импровизираното продължение на пресконференцията. Той не искаше да говори много за самия мач. “Трудно се говори след такава загуба. Резултатът е красноречив за съотношението на силите между двата отбора. Излишно е да коментирам какво се случи”, каза Димов. Старши треньорът на Локомотив (Сф) Стефан Грозданов бе повече от лаконичен. “Мачът се превърна в монолог на Локомотив. Ние играехме с топката и съответно създадохме голови положения и победихме. Това беше неравностоен мач. Не мога да се оплача от терена. Чувам ЦСКА и Славия са били недоволни от теренът - те армейците и от нашия не бяха доволни. Отборът им като не вкарва, теренът им е виновен”,

--- pozvanete.bg

Жоро Филипов: Скачаме здраво в дербито

Нападателят на Спартак Георги Филипов игра с огромно желание и се раздаде докрай в двубоя с Локомотив (София). "За нас този мач бе много важен, тъй като при победа се връщахме в играта. За съжаление обаче не се получи нищо и загубихме. Опитахме се да покажем по-добра игра от предните мачове, но срещу нас стоеше един много силен отбор. Сега ни остава да дадем всичко от себе си във варненското дерби. Длъжници сме на нашите страхотни фенове и трябва да им се отблагодарим за подкрепата с добра игра и себераздаване в мача с Черно море", каза за "ОЛЕ-БГ" Филипов.

--- ole-bg.com


Феновете: Румене, надъхай отбора за дербито

Няколко от най-верните привърженици на Спартак дойдоха на пресконференцията след срещата с Локомотив (София) и призоваха старши треньора Румен Димов да надъха отбора за варненското дерби с Черно море следващата седмица. "Румене, не ни интересува друго. Само надъхай отбора за дербито. Това е най-важното на този етап. Трябва да победим Черно море", призоваха феновете треньора. Те добавиха, че няма смисъл от коментари на срещата с Локото, а тяхното присъствие стана причина пресконференцията да бъде прекратена. Старши треньорът на гостите Стефан Грозданов бе поздравен бурно от тях, а самият той им отвърна, че е нямал какво да направи и му е мъчно за Спартак.

--- ole-bg.com


Златин Михайлов: Публиката ни е №1 в България

Защитникът на Спартак Златин Михайлов не бе много разговорлив след погрома от Локо (Сф) днес. Опитният играч нямаше вина за нито един от головете на "смърфовете" във варненската врата. "5:0 е много голям резултат. Мисля, че можем доста повече. Мачът се разви много лошо за нас. През първото полуреме получихме набързо головете и всичко като че ли бе решено. През втората част тръгнахме да правим нещо, но ... Това е положението. Публиката ни е №1. В България Спартак има най-вярната и най-хубавата публика. Просто не ми се говори", сподели пред "ОЛЕ-БГ" Златин.

--- ole-bg.com


Саша Антунович: В Спартак не са джентълмени, дължат ми пари

Саша Антунович бе в основата на всичко по-интересно, което създаде Локомотив (Сф) при победата над Спартак с 5:0. Сърбинът отбеляза и две от попаденията във вратата на бившия си тим. Близо 10 минути след края на срещата агитката на "соколите" аплодира Антунович, който отиде да поздрави най-верните привърженици на тима. "Най-тъжно ми е за тази невероятна публика. В България няма други такива привърженици. Моментът за Спартак е доста тежък. Всеки отбор е изпадал в подобни кризи. И по-големи отбори са изпадали в подобни ситуации - и Селта (Виго) изпадна, но всичко е съдба. Надявам се през следващата година Спартак да се оправи и да се върне там където му е мястото. Най-неприятното е, че в Спартак не си спазват уговорките и не са джентълмени. Имах да получавам 60 000 лв. След молби и опрощаване от моя страна се съгласих на 14 000. Те ми дадоха само 5 от тях. От 1 декември си чакам другите 9. Аз не плюя там където съм ял хляб, но това са пари. А направих и услуга на клуба, който явно е в тежко финансово състояние. За да не отиваме към БФС и комисиите се надяваме да ми ги изплатят скоро, защото този път не знам как ще се разберем. Пожелавам успех и късмет на всички в Спартак и най-вече на фантастичната публика", заяви пред "ОЛЕ-БГ" Саша.

--- ole-bg.com


Диян Дончев: С тези шефове Спартак може да стигне и до "В" група

Защитникът на Локомотив (София) Диян дончев изрази огромното си съжаление за моментното състояние на родния му клуб Спартак. "Много ми е мъчно за родния ми клуб. Причината за моментното критично състояние на отбора съм я казвал неведнъж. Просто в клуба има много ръководители, които не са за там. Докато те не си тръгнат, не виждам как отборът ще се оправи. Дори може и да стигне до "В" група. Тези фенове и този клуб не заслужават подобна участ", заяви специално за "ОЛЕ-БГ" бившият национал.
Диян Дончев призна, че през това лято договорът му с Локомотив изтича и има вероятност да продължи кариерата си в чужбина.

--- ole-bg.com

Няма коментари: