неделя, ноември 20, 2005

Ники Филипов носи десета победа на Спартак

Варненският Спартак записа десета победа в първенството, след като надделя над Светкавица с 1:0. "Соколите" все още не са загубили мач след 12-те изиграни кръга на Източната "Б" група.
Двубоят с търговищкия тим се игра при изключително тежки метеорологични условия. В началото на срещата валеше дъжд, а на полувремето започна да се сипе сняг, което затрудни максимално и двата отбора. Единственото попадение на мокрия терен отбеляза Николай Филипов. Лявото крило на варненци се разписа с глава след разбъркване в наказателното поле на отбора от Търговище. След почивката и гостите имаха възможност да се разпишат. Първо Генко Славов спаси удар на Курдов, а малко след това и Златин Михайлов изчисти топката, бита от Стоянов. За Спартак пропуски направиха Николай Станчев, Диян Кателиев и Владислав Мирчев.
В последния кръг от есенния полусезон "соколите" гостуват на Поморие.

Спартак (Вн) - Светкавица 1:0
- Спартак (Вн): Славов, Дянков, Михайлов, Ковачев, Ст. Петров, Пекин, Н. Станчев, Кателиев, Съботинов (32 Мирчев), Н. Филипов (89 М. Христов), Генчев (83 Кирчев)
- Светкавица: Рангелов, Комитов, Цонков, Р. Стоянов, Александров (71 Алексиев), Вели, Дамянов, Арабов (44 Сентев, 89 Емрефов), Василев, Великов, Курдов
- Голмайстор: Н. Филипов (37)
- Жълти картони: Станчев; Комитов, Вели, Василев, Великов
- Съдия Ивайло Петров

--- ole-bg.com



Ради: Мачът бе мъка!!! С ръководството не съм се срещал!

Наставникът на Спартак Ради Здравков намери най-точното определение за победата на соколите над Светкавица с 1:0 - "Мъка, голяма мъка"!!!. "Лошите атмосферни условия изравниха силите на двата отбора. Може би заради това стигнахме до успеха толкова трудно. Спортно-технически достойнства няма смисъл да коментирам. Радостното е, че победихме и че отборът съумя да реализира гол. Не съм доволен от факта, че не успяхме да решим мача с второ попадение, но няма как. Светкавица е един от най-обиграните отбори в Б група. Не съм се срещал с ръководството на клуба, след срещата която проведохме с вас. Нищо в Спартак не се е променило", коментира Здравков.

--- ole-bg.com



Пламен Донев: Само Спартак може да спре Спартак по пътя към А група

Наставникът на Светкавица Пламен Донев заяви, че единствено Спартак може да спре себе си по пътя към директната промоция за А РФГ, след загубата на тима от Търговище във Варна с 0:1. "Получи се мъжка битка. На фона на атмосферните условия мисля, че се получи един добър мач за нивото на Б група. Днес спечели отборът, който се бори повече. В някои моменти на мача дори имахме превес, но не успяхме да вкараме гол. Спартак отбеляза и затова спечли 3-те точки. Вижда се, че Николай Вълев ни липсва. Разполагахме само с 12-13 футболисти. Вижда се, че само Спартак може да се спре сам в битката за директна промоция за влизане в А група. Иначе не виждам кой може да го стори", каза Донев.

--- ole-bg.com

Няма коментари: