понеделник, ноември 14, 2005

Балачев: Няма да водим дебати чрез медиите

До 15 дни се очаква решението за стадиона да мине през комисиите, казва членът на УС на Спартак

Членът на Управителния съвет на Спартак (Вн) Бранимир Балачев не пожела да коментира позицията на ръководството относно казаното от старши треньора Ради Здравков и помощника му Методи Томанов в неделя. Както е известно, двамата специалисти обявиха, че са подали молби за разтрогване на договорите си с клуба, заради това, че се чувстват изолирани от ръководството на клуба.
“От ръководството сме категорични, че няма да водим дебати с нашите треньори чрез медиите. С едно изречение ще ви кажа, че диалог между управа и спортно-технически щаб винаги е имало. Въпреки големите затруднения, които клубът изпитва, правим всичко възможно нещата да са добре. На всички е ясно, че сме далеч от финансовата стабилност, която желаем. Почти всички заплати и премии обаче са получени от футболистите. И днес (бел.ред. вчера) имаше раздаване на пари. Аз лично съм изключително учуден от прочетеното по вестниците. За нас Ради Здравков и Методи Томанов са сериозни специалисти и поради тази причина сме подписали дългосрочни договори с тях. Най-важното за нас е отборът да върви напред и да се завърне там, където му е мястото - в “А” група. В четвъртък президентът ни Иван Славков се завръща от чужбина и най-вероятно ще има заседание на Управителния съвет”, заяви за “Позвънете Новини” Бранимир Балачев. Той добави, че никой не го е информирал за подадените молби за разтрогване от Здравков и Томанов.
Адвокатът разкри, че и до този момент парите в Спартак се осигуряват единствено от президента Иван Славков и близки до него фирми. “За да имаме мощна финансово фирма, зад гърба си трябва да бъде реализирана концепцията за спорта, чрез която ще получим стадион “Спартак”. Доколкото разбрах до 15-ина дни решението за Акционерното дружество с общината трябва да мине през комисиите по спорт и “Собственост и стопанство”, за да може да бъде гласувано и на сесията. Ако това стане, добрите дни пред Спартак предстоят. Нужно е просто малко търпение”, обясни Балачев.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: