понеделник, ноември 07, 2005

Спартак удари и Хасково, пак е със 7 точки аванс

Ники Станчев носи успеха на “соколите” с удар от 25 метра

Варненският Спартак спечели най-важния си мач може би в цялото първенство, след като надигра с 1:0 като гост втория във временното класиране Хасково. Единственият гол в мача реализира капитанът и играещ помощник-треньор на “соколите” Николай Станчев. Така Спартак се утвърди на върха в класирането със седем точки аванс пред хасковци.
Домакините имаха надмощие и пропуснаха куп голови положения. Най-сериозното от тях бе профукано от юношата на Левски Елин Нешев, който малко преди почивката от 10 метра не успя да се разпише, след като бе останал сам срещу Генко Славов. Той пропусна подобна възможност и през втората част, а в средата на полувремето домакините удариха и греда. Румен Истревски стреля от около 30 метра, топката се удари в напречната греда и според домакините тупна зад голлинията. Реферът Стефан Спасов обаче не посочи центъра.
Спартаковци обаче дочакаха своя звезден миг, който дойде в 83-ата минута. След центриране от корнер топката бе избита от наказателното поле. Тя попадна във Владимир Пекин, който подаде на Ники Станчев и той с прекрасен шут от 25 метра оплете коженото кълбо в мрежата на Хасково. Старши треньорът на Спартак Ради Здравков пусна за първи път като титуляр Калоян Генчев.
На стадиона присъстваха около 20 фенове на Спартак, които не спряха да подкрепят тима през целия мач. За справка привържениците на домакините бяха около 2000.

Хасково - Спартак (Вн) 0:1
- Спартак: Славов, Дянков, Ковачев, Михайлов, Ст. Петров, Н. Станчев, Пекин, Кателиев, Н. Филипов (86 Маринов), Съботинов (74 Вл. Мирчев), К. Генчев (70 Мустафа)
- Хасково: Николов, Ж. Димитров, Н. Димитров, Йорданов, Ямуков, Стойчев, Нешев (81 Василев), Стоилов, Добриков, Матев (72 Истревски), Попов
- Голмайстор: Николай Станчев (83)
- Жълти картони: Йорданов; Ст. Петров, Съботинов
- Съдия Стефан Спасов
- Стадион “Хасково” - 2000 зрители

--- pozvanete.bg


Нищо още не е решено

Помощник-треньорът на Спартак (Вн) Методи Томанов изрази задоволството си от победата над Хасково, но предупреди, че все още нищо в битката за първото място в Източната “Б” група, не е решено. “Доволен съм от трите точки, които са ни много нужни с оглед на целите, които сме си поставили - влизането в “А” група. Но бързам да предупредя, че има още много мачове до края на първенството и това, че имаме седем точки аванс на върха, не ни гарантира първото място. Пътят ни къп промоцията за елита не е разчистен все още”, заяви Томанов. Старши треньорът Ради Здравков не се появи на пресконференцията, тъй като вече трета седмица тече самоналоженото му медийно ембарго.
“Двубоят бе доста труден, но за радост спечелихме. Искам да благодаря на феновете, които, въпреки че бяха много по-малко от домакините, не престанаха да скандират и дори на моменти заглушаваха хасковци”, заяви за “Позвънете Новини” вратарят на “соколите” Генко Славов, който не допусна гол в осми мач на своя тим през това първенство.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: