събота, януари 07, 2006

Спартак спира правата на варненския Гонзо

Ръководството на Спартак е пуснало в Българския футболен съюз писмо с молба да бъдат спряни състезателните права на нападателя Георги Станчев, известен с прякора си Гонзо. Това обяви за “Позвънете Новини” администраторът на “соколите” Румен Димов. Младокът е юноша на варненци, но през това лято заигра в Калиакра (Каварна), където направи фурор. Станчев отбеляза пет гола за шест мача, но впоследствие получи неколкомесечно наказание заради червен картон. След като разбра, че няма право да играе до края на есента, Гонзо отиде да тренира с Берое, откъдето искат да го привлекат. “Според правилника на БФС Станчев трябва да подпише първия си професионален договор със Спартак, тъй като е наш юноша. Той обаче явно не иска и затова съм пуснал писмо до БФС да му спрат правата. Ако някой иска да го привлече, трябва да го купи от нашия клуб. Такива са правилниците”, обясни Димов.
Тимът все още търси четирима съперници за контролни срещи през зимната подготовка. “Обадиха ми се от Албена и ми казаха, че там ще се готвят няколко отбора, така че до дни ще уредим и последните ни четири контроли”, каза Димов.
Засега “соколите” са уредили седем спаринга. Старши треньорът Ради Здравков събира подопечните си на 9 януари (понеделник).

--- pozvanete.bg

Няма коментари: