събота, януари 28, 2006

Соколите получиха по една премия

Футболистите на Спартак получиха по една премия след срещата с Локомотив (София) днес. Тя е за победата над Светкавица с 2:0 в предпоследния кръг на Източната "Б" група. Утре тимътще проведе една тренировка, а в неделя ще получи почивка от старши треньора Ради Здравков.
Междувременно, от Локомотив (София) се изказаха много ласкаво за масажиста на "соколите" Валентин Колев по прякор Лимонката. "Железничарите" ползваха една седмица услугите му, тъй като техният масажист е бил болен. Колев е бил извикан по настояване на наставника Стефан Грозданов и изпълнителния директор Иво Тонев. Лимонката бе похвален специално и от вратаря Урош Голубович, чийто първи тим в България бе именно Спартак.

--- ole-bg.com
Ради Здравков: Не само съм доволен, а и учуден

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков изрази задоволството си от показаното на терена от неговите футболисти по време на контролната среща с третия в класирането на "А" група Локомотив (София). "Поради обективни причини не успяхме да направим много тренировки на нормален терен, а и знаете, че последните ни няколко занимания бяха в зала. Отборът, който излезе днес, се събра за първи път в такъв вид. Аз лично съм не само доволен, ами и учуден от дисциплината, с която футболистите играха. Ясно демонстрираха, че имат необходимия футболен интелект и необходимите качества. Все пак не можа да стане добра проверка, може би и защото терена бе маломерен, а и ние за първи път излизаме на такава настилка. Но като цяло съм доволен. Най-важното в случая еу че успяхме да предпазим играчите от контузии. И пак казвам - в такъв вид нашия отбор никога не е излизал, няма необходимия синхрон и обиграност в действията, но играчите подходиха сериозно и изиграха контролата тактически дисциплинирано. Това естествено не може да не ме радва", заяви Здравков.

--- ole-bg.com

петък, януари 27, 2006

Спартак прави 1:1 с Локо (Сф) в първата си контрола

Варненският Спартак записа равенство 1:1 в първата си контролна среща за 2006 г. Двубоят бе срещу Локомотив (София) и се изигра на изкуствения терен в Албена. Въпреки първоначалните опасения на треньорския щаб, че тимът ще отстъпва на "железничарите" заради това, че е с поне 15 тренировки по-малко на нормален терен, варненци играха много силно. Резултатът е позитивен и поради факта, че наставникът на "синьо-белите" Ради Здравков заложи почти изцяло на млади момчета. Поради различни причини в игра не се появиха Златин Михайлов, Станислав Петров, Траян Дянков, Николай Станчев, Диян Кателиев, Николай Филипов и Георги Филипов. 20-ината привърженици на лидера в Източната "Б" група видяха за първи път в игра дошлите на проби Иво Соколов и Васил Велев. Двамата бяха на терена през всичките 90 минути и оставиха добри впечатления с играта си.
През първото полувреме "соколите" стояха много добре на терена до попадението на Дарко Савич в 27-ата минута. Бившият футболист на Спартак се разписа с глава след центриране на Марчо Дафчев от фаул. Освен попадението "железничарите" имаха още два удара към вратата, срещу три за Спартак. След почивката "соколите" създадоха повече чисти опасности за попадение. Първо Венци Маринов стреля с глава на сантиметри над гредата, а малко преди края това стори и Живко Бояджиев. Между тези две ситуации - в 62-ата минута, Владко Мирчев възстанови равенството. Той засече прекрасно центриране от фаул на игралият много силно в тази среща Милен Христов. Левият халф-бек, който почти не игра през есента заради контузия, центрира и за другите две опасни положения след почивката. Гостите пък не успяха да създадат проблеми на Арнаудов.

Спартак (Вн) - Локомотив (Сф) 1:1
Спартак: Генко Славов, Милен Христов, Иво Соколов, Венци Маринов, Мартин Любенов, Владимир Пекин, Даниел Ангелов, Васил Велев, Николай Съботинов, Живко Бояджиев, Иво Кирчев (Георги Арнаудов, Синан Хаджиев, Калоян Генчев, Владислав Мирчев)
Локомотив: Манолков, Радуканов, Савич, Д. Дончев, Орачев, Коилов, Марков, Атанасов, Дафчев, Генков, Антунович (Цветков, Юл. Петков, Димитров, Кондев, Руменов, Гатев, Ст. Дончев, Крумов, Михайло Бучински)
Голмайстори Владислав Мирчев (62); Дарко Савич (27)
Съдия Ахмед Ахмед
Стадион "Албена" - 50 зрители

--- ole-bg.com

четвъртък, януари 26, 2006

Пекин с травма в коляното, Дянков - болен

Футболистите на Спартак тренираха днес два пъти в зала "Младост" на Двореца на културата и спорта. Ради Здравков благодари за разбирането от страна на Симеон Варчев. Температурите в ДКС са доста над нулата и това спасява до известна степен нормалното провеждане на заниманията на "соколите". Заради твърдата настилка обаче се усилиха болките в коляното на Владимир Пекин. Младокът призна, че от няколко дни коляното го мъчи, но досега болките били в рамките на нормалното. "Явно е от твърдата настилка в залата. Досега бях по-добре, но на следобедната тренировка болките доста се увиличиха", обясни пред "ОЛЕ-БГ"Пекин.
В заниманията не се включи Траян Дянков. Той е с настинка и е бил освободен от наставника Ради Здравков. Северин Мустафа продължава да се готви на облекчен режим заради схващане на мускул. След като пропусна тренировките в последните два дни, днес към тима се присъедини Диян Кателиев. Той не можа да пристигне от Девня за заниманията в понеделник и вторник заради лошото време.
Утре/днес/ спартаковци тренират два пъти отново в ДКС като заниманията са от 9 и от 14 ч.

--- ole-bg.com


Още не се знае за мача Сартак - Локо (Сф)

Петъчната контрола на Сартак с Локомотив (София) почти сигурно пропада заради ниските температури. Ради Здравков заяви, че официално спарингът още не е отменен, но не е много сигурен дали трябва да се играе. "Все още не сме се свързали с ръководството на Локомотив, но аз лично съм почти убеден, че контрола няма да има. Все пак да изчакаме още малко", коментира пред "ОЛЕ-БГ" бившият национал. Ако все пак мач има, съществува вариант началният час да се смени от 11,00 на 13,00 ч.

--- ole-bg.com


Неодобрен в ч.море започна със "соколите"

От днес още един нов футболист тренира със Спартак. Това е Александър Александров, който е юноша на португалския гранд Спортинг (Лисабон). Десният бек е син на бившия футболист на ЦСКА, носещ същото име. Александров-баща е играл известно време със старши треньора на Спартак Ради Здравков при "армейците". Десният защитник пристигна във Варна преди 10-12 дни и бе изпробван първо в другия варненски тим ч.море. Той участва в контролната среща на "моряците" с Шумен в събота, но не е бил одобрен от Илиан Илиев. Александров ще бъде на проби в Спартак и ще се опита да "хване окото" на Ради Здравков.

--- ole-bg.com

сряда, януари 25, 2006

"Соколите" местят тренировките в ДКС

Изключително лошите метеорологични условия, които сковаха Варна през последните два-три дни принудиха ръководството на Спартак да търси варианти за нормално провеждане на тренировъчния процес. Поради тази причина те ще се готвят в Двореца на културата и спорта. Утре те ще проведат две занимания там - в 9 ч. и в 15,30 ч., като това ще е графикът им докрая на седмица ако не се покачат температурите.
На този етап остава насрочената за петък проверка с Локомотив (София). Столичните "железничари" са на подготовка в курорта Златни пясъци до 28 януари като ден по-рано излизат срещу варненския тим от 11 ч. на Албена. Ако обаче температурите продължават да са толкова ниски, мачът най-вероятно няма да се състои.
Полузащитникът Диян Кателиев вече два дни пропуска тренировките на "соколите". 25-годишният футболист не е успял да дойде от Девня до Варна отново заради лошото време. Старши треньорът Ради Здравков също закъсня за заниманието в понеделник заради проблеми по пътя от София до морската столица. Северин Мустафа продължава да се готви на облекчен режим. Причината е, че той има схващане на мускула.

--- ole-bg.com

вторник, януари 24, 2006

КОНТРОЛАТА "Спартак" (Вн) - "Локо" (Сф) за петък остава

Първият мач на "Спартак" (Вн) за 2006 година, в петък от 11 ч. в курорта Албена засега остава. Съперник на "соколите" ще бъде "Локомотив" (Сф). Софиянци отказаха на "Шумен" проверка в сряда заради студа. Варненци отложиха
лагера си на Златните с една седмица. Ще тренират на закрито.

--- varna-sport.com



"Соколите" тренираха в залата

Заради ниските температури футболистите на Спартак (Вн) тренираха в залата днес. Единствен Северин Мустафа се готви на облекчен режим, заради схващане на мускула. Утре възпитаниците на наставника Ради Здравков ще проведат две занимяния. Първото е сутринта в залата, а следобед футболистите ще бъдат във фитнеса.

--- ole-bg.com

събота, януари 21, 2006

"Соколите" отлагат лагер заради времето

Задаващите се минусови температури принудиха спортно-техническия щаб на Спартак да отложи с една седмица първия си лагер от зимната подготовка. Варненци трябваше да се качат в понеделник в хотел "Термал" до спирка "Журналист", но ще направят това на 30-ти.
През следващата седмица провеждането на тренировките на отбора ще бъдат съобразени с метеорологичните условия, терените също.
Утре/днес/ "соколите" ще проведат едно занимание - крос на плажа, след което Ради Здравков ще ги пусне в почивка до понеделник. Тогава той ги събира в 15,30 ч. Първата проверка на Спартак е на 27 януари срещу Локомотив (София) от 11 ч. в Албена.

--- ole-bg.com

четвъртък, януари 19, 2006

Младок черпи за ЧРД в Спартак, тимът търси терени за подготовка

С купон ще започне следващата седмица за футболистите на Спартак. Младата надежда на тима Владислав Мирчев навършва на 23 януари, понеделник крехката възраст от 19 години. Младокът ще почерпи съотборниците си, но без да нарушава тренировъчния процес. До момента “соколите” спазват програмата, заложена от треньора Радослав Здравков, с изключение на проблем с терените, за който радио Фокус съобщи вчера.

--- focus-sport.net
Владислав Мирчев: Надявам се да израсна покрай Ники Станчев и Злати Михайлов

Младият нападател на соколите Владко Мирчев се включи пълноценно в зимната подготовка на тима. Роденият през 1987 година играч отбеляза 2 попадения в противниковите врати през есенния дял на шампионата на Източната Б група и се превърна в основен играч в селекцията на наставника на Спартак Ради Здравков.

- Владко, с течение на тренировъчния процес започна ли да влизаш в ритъм вече?
- Да, тренираме си нормално. Всичко е наред. Имаме двуразови занимания. Горе-долу навлизам във форма, но мисля, че ми трябва още малко време.
- Какво точно имаш предвид? Наднормено тегло ли?
- Да. Имах малко излишни килограми, но наполовина вече ги премахнах.
- Колко бяха те?
- 2 - 3 килограма бях отгоре.
- Каква година изпрати ти в спортно-технически план?
- Мисля, че бе успешна. Като погледнете, аз съм юноша все още, а играх в почти всеки мач на мъжкия отбор като титуляр. Не мога да съм недоволен.
- А доволен ли си от представянето си в представителния тим?
- Аз не мога сам да си давам оценки, но мисля, че все още има какво да се желае от мен.
- В какъв смисъл? Какво искаш да усъвършенстваш в играта си?
- Малко голове вкарах. За централен нападател 2 гола за един полусезон са твърде малко. Може да съм направил много хубави неща, но трябва да се вкарват голове. Надявам се да се обиграя около Николай Станчев и Златин Михайлов. Те знаят какво правят на терена.
- Виждаш ли някакви проблеми, заради които Спартак да не успее да влезе в елита?
- Не. Засега всичко при нас е наред. Не виждам какво може да ни спре да влезем в А група. Ако си играем нашата си игра и покажем истинските си възможности, сме в елита. Треньорите ни са перфектни във всяко едно отношение.
- Играли сте заедно с Георги Филипов в юношеските формации на Спартак. Млад нападателен дует като вашия дали ще е резултатен?
- Всичко зависи само от нас самите. Да се надяваме, че ще бележим и ще радваме нашите верни привърженици.

--- ole-bg.com
РАДИ ще гледа новите поне месец

Треньорът на "Спартак" Ради Здравков призна, че тримата нови в тима ще бъдат на сгледа най-малко месец. Спецът е наясно с качествата на Живко Бояджиев, но ще следи дали и той навлиза във форма. Здравков е притеснен засега само от лошите терени за подготовка. Той е разочарован от терена в Оброчище, но смята, че от понеделник нещата ще се оправят, пише в-к "Местен 24 часа".
"Подготовка върви по нашия си план. Тази година тя ще бъде малко по-дълга, заради късното започване на пролетния дял от първенството. Надявам се от пенеделник да се концентрираме спокойно в лагерна обстановка", каза още треньорът.

--- varna-sport.com
Томчев се лекува в София, Ники Филипов с настинка

Дошлият на проби в Спартак (Вн) защитник Томчо Томчев се е прибрал принудително в София. 21-годишният юноша на Локомотив (София) ще лекува стара травма, която се е обадила преди няколко дни. Става дума за възпаление на сухожилие, заради което през тази седмица Томчев не е тренирал. Все още не се знае колко ще продължи лечението на защитника.
Вчерашното занимание бе пропуснато от Николай Филипов. Бързоногият футболист е с настинка и получи почивка от старши треньора Ради Здравков. Още няколко състезатели на “соколите” са настинали, но продължават да се готвят на пълни обороти.
Спартаковци търсят алтернативни варианти за терени, тъй като в Оброчище игрищата не били много добри. Утре тимът ще проведе две занимания. Първото е сутринта като футболистите ще бъдат разделени на две групи и ще тренират в залата. Следобед ще имат бегови занимания на клубния си стадион.
Първата контрола на отбора е с Локомотив (София) на 27 януари. Тя ще се играе преди обяд, най-вероятно в курорта Албена.

--- pozvanete.bg
ИГРАЧ на "СПАРТАК" чака 23-ти рожден ден за да се върне във футбола

Георги Костадинов, чийто състезателни права се държат от "Спартак" (Вн) смени футболния терен с по-малък, в зала. Младокът разтрогна със "соколите" и вече рита за "Пикадили". Преди няколко дни дори вкара 3 гола в две срещи от републиканското първенство. Той не може да премине в друг футболен тим, защото според наредбата състезателните му права са в родния му клуб докато навърши 23 години. След това Костадинов автоматично става свободен агент и може да си намери нов футболен отбор. Заради забраната и липсата на жълта карта пропадна трансфер на Костадинов в Португалия.

--- varna-sport.com

понеделник, януари 16, 2006

Живко Бояджиев се завръща в Спартак

Халфът Живко Бояджиев ще подсили Спартак през пролетния дял на шампионата в Източната Б група. Вчера бившият играч на "соколите" проведе разговор с наставника на тима Ради Здравков, след който стана ясно, че Живко ще остане във Варна. Халфът има договор със "соколите" до лятото на тази година, но игра известно време в Лигата на баровците в турската част на Кипър заедно с бившия си съотборник във Феърплей и Спартак Тодор Радомиров. "Г-н Ради Здравков ми каза, че иска да подсиля отбора през пролетта. Моето желание също бе такова и си стиснахме ръцете. Целта ни е ясна - да влезем час по-скоро в А група. Мисля, че партак няма да има проблем в това отношение. Познавам се с повечето от момчетата, има и нови, но бързо ще се адаптирам към условията. Най-важното е да влезем в елита. След като контракта ми с клуба изтече, ще мисля какво да правя", коментира Бояджиев.

--- ole-bg.com
Спартак ще играе контрола с отбор от Казахстан

Спартак (Вн) ще играе контрола с казахстанския Кайрат, съобщи Радио "Фокус-Варна". Третият в първенството на бившата съветска република пристига на подготовка в Албена и ще срещне “соколите” и още три наши тима. Румънският Астра ще дойде в северния курорт за две проверки на 8 и 9 февруари. На лагер в Албена в края на януари ще пристигне и друг тим от северната ни съседка - Фарул (Констанца). Междувременно, “соколите” се разделиха с двама от четиримата дошли на проби в тима. Наставникът Радослав Здравков не одобри качествата им. Още трима младоци продължават да са “на оглед” в лидера в Източната “Б” група. Търсят се и други качествени попълнения, но според финансовите възможности на отбора.

--- focus-sport.net

петък, януари 13, 2006

Здравко Радев с приза за цялостен принос

Специален приз за цялостен принос към варненския футбол бе отреден на Здравко Радев. Това стана на днешната церемония за Футболист №1 на Варна за 2005 г. Защитникът на "соколите" си отиде от този свят на 26 декември, ставайки жертва на рак на дванадесетопръстника едва на 33 години. Призът му бе връчен от председателя на ЗС на БФС Благой Калфов на неговата съпруга - волейболистката Сашка Зафирова. Вместо с едноминутно мълчание, паметта на Здравко Радев бе почетена с едноминутни ръкопляскания, в знак на уважение към всичко, което е направил.

--- ole-bg.com



Футболист №2: Радвам се, че на 38 години съм в класацията

Капитанът и играещ помощник-треньор на Спартак (Вн) Николай Станчев вече над десет години играе в тима, а в последните няколко е незаменимият лидер на "соколите". Дори на 38 години Станчев игра по 90 минути в почти всички мачове през годината. Той се съгласи да сподели пред "ОЛЕ-БГ" мнението си за анкетата.

- Ники, доволен ли си от второто място?
- Аз не искам да коментирам, право на журналистите е да решават кой е най-добър. Аз се радвам, че дори на тези 38 години попадам в тази класация. Останалите момчета имат да играят още доста докато стигнат до това, което аз съм минал през кариерата си. Но фактът, че вратар спечели приза за №1 говори лошо за полевите състезатели. Не знам защо също само трима наши играчи са сред първите десет. Все пак сме на първо място в класирането, нищо, че е в "Б" група. Все пак и в "Б" група се играе добър футбол. Но пак повтарям, така са преценили журналистите, тяхна работа е.
- Каква беше 2005 г. за теб?
- Аз съм доволен от изминалата година. За мен е най-мажно да съм здрав. Радвам се, че с изявите си съм заслужил признанието и второто място в тази анкета. Щом си добре оценен, няма как да не си доволен.
- Какво си пожелаваш за 2006-? Смяташ ли, че имаш сили да водиш Спартак и в "А" група, към която тимът се е устремил?
- Отново ще кажа, че искам да съм здрав. Разбира се надявам се Спартак да влезе в "А" група. Сега не е уместно да се говори дали ще играя или не. Като му дойде времето ще видим. Но щом в добре платен отбор като Черно море, най-добър е вратарят, значи и аз мога да играя в елита.

--- ole-bg.com



Футболист №4: Това място ще ме мотивира

Вратарят на Спартак Генко Славов бе много доволен от избирането си за №4 в анкетата за Футболист на Варна.
"Много съм щастлив, благодаря на журналистите, че са гласували за мен. Няма как да не съм доволен, имайки предвид това на какъв пост играя и на каква възраст съм. Това ме мотивира да се старая още повече през тази година и в нейния край да получа още повече гласове. За 2006 г. пожелавам на себе си, моите съотборници и нашите фенове много здраве и успехи, а на вас журналистите - да продължавате да сте толкова обективни. На победителя Ивайло Петров мога да му кажа само едно голямо "Браво!". С изявите си той заслужи това признание. Много се радвам, че мой колега е на първо място. Това показва, че Варна има наистина силни вратари и първото му място е напълно заслужено", заяви за "ОЛЕ-БГ" Генко.
Той добави, че на този етап не мисли за трансфер в по-голям клуб. "На първо място искам Спартак да влезе в групата. Ако играя силно един ден трансферът може и да дойде. Но сега не мисля за това. В момента най-важно е да направим добра подготовка и през пролетта да затвърдим първата си позиция в класирането", каза стражът на "соколите", който през есента допусна едва три попадения в мрежата си.

--- ole-bg.com

сряда, януари 11, 2006

Жоро Филипов е напълно възстановен

Нападателят на Спартак (Вн) Георги Филипов е напълно възстановен от контузията си и тренира наравно с останалите си съотборници. Това разкриха за "ОЛЕ-БГ" от пресслужбата на варненския клуб. Талантливият футболист претърпя операция в началото на есенния полусезон и това не му позволи да вземе участие в по-голямата част от мачовете. Неговото възстановяване не премина много добре, но след направените му медицински изследвания е било установено, че Жоро е добре и може да се разчита на него за пролетния полусезон. Утре лекарят на тима д-р Мирослав Купенов ще обяви и резултатите от медицинските изследвания на останалите състезатели. Според треньора Ради Здравков обаче всичко при тях е нормално.
Днес "соколите" проведоха едно занимание, а утре ще тренират два пъти. Сутринта тимът ще бъде разделен на две групи от 9,30 и от 10,30 ч. и ще се готви в залата. За следобед от 15 ч. пък е предвидено занимание на стадиона.
Към групата утре ще се присъедини и Северин Мустафа, който получи два дни повече почивка заради религиозни празиници.

--- ole-bg.com

вторник, януари 10, 2006

Има интерес към играчи на Спартак

Има интерес към футболисти на Спартак от страна на други клубове. Това обяви днес старши треньорът на тима Ради Здравков. Той обаче уточни, че интересът не е достатъчно сериозен и скоро не се очаква нов трансфер на състезател на "соколите". "По принцип имаше интерес към някои състезатели, но той не бе достатъчно сериозен. Най-настъпателни бяха от Литекс и трансферът на Мартин Ковачев (на снимката) там вече е факт. Не искаме да обявяваме сумата, която е клубна тайна както на Спартак, така предполагам и на Литекс. При идването ми през лятото аз исках договорите на Ковачев, Станислав Петров, Диян Кателиев и впоследстввие на Траян Дянков да бъдат удължени, тъй като изтичат през лятото на 2006 г. Това все още не е факт. Поради тази причина най-добре бе да вземем някаква сума за Ковачев, който през лятото можеше да си замине и без пари", обясни Здравков.

--- ole-bg.com

понеделник, януари 09, 2006

Четирима нови почват със Спартак

Четирима нови футболисти се появиха на първата сбирка на Спартак (Вн) за 2006 г. днес. Това са Томчо Томчев (защитник, юноша на Локо Сф), Димитър Ананиев (полузащитник, юноша на ЦСКА, за последно играл във Вихрен), Васил Велков (полузащитник, юноша на Септември) и Иво Соколов (защитник, юноша на Левски). Старши треньорът и главен мениджър на тима Ради Здравков уточни, че четиримата са на оглед и не е сигурно дали всички ще бъдат ангажирани за пролетния полусезон. "Те трябва да демонстрират необходимия характер и качества и да ни уверят, че ще ни помогнат през пролетния полусезон", категоричен бе бившият национал.
Той добави, че спряганият за тима Митко Димитров е заминал на проби в друг клуб и ако не подпише с него, ще дойде също на проби в Спартак.
Здравков каза още, че селекцията е отворена и не е изключено към отбора да се присъединят и още футболисти. "Чакаме и арбитража утре, но честно казано не знам кои точно играчи ще се явят на него. При всички положения все още селекцията е отворена и има вариант да дойдат още играчи", каза специалистът.

--- ole-bg.com
"Соколите" с още една контрола

Още една контролна среща договори спортнотехническия щаб на Спартак (Вн) за зимната си подготовка. На 18 февруари възпитаниците на старши треньора Ради Здравков ще играят срещу бургаския Черноморец, който в момента се намира в трета дивизия. Двубоят ще бъде в курортен комплекс Албена. Така "соколите" търсят още само трима съперници от общо 11. Ясните съперници на отбора на този етап, освен бургаските "акули" са Черноморец (Чернево, 1 февруари), Конелиано (8 и 15 февруари), Черноморец 919 (22 февруари), Светкавица (25 февруари), Локомотив (Сф, 27 февруари) и Поморие (1 март).
Днес във Варна пристигаха Ради Здравков и неговият помощник Методи Томанов. Те събират подопечните си за първа тренировка утре от 14,30 ч. на клубния стадион. Сутринта медицински прегледи ще минат футболистите, които са от Варна, а във вторник - тези, които са от другите градове.
В морската столица днес дойде и едно от новите попълнения - Томчо Томчев. Останалите нови, които ще дойдат, са Димитър Димитров, Иво Соколов и Васил Велев.

--- ole-bg.com

събота, януари 07, 2006

Спартак спира правата на варненския Гонзо

Ръководството на Спартак е пуснало в Българския футболен съюз писмо с молба да бъдат спряни състезателните права на нападателя Георги Станчев, известен с прякора си Гонзо. Това обяви за “Позвънете Новини” администраторът на “соколите” Румен Димов. Младокът е юноша на варненци, но през това лято заигра в Калиакра (Каварна), където направи фурор. Станчев отбеляза пет гола за шест мача, но впоследствие получи неколкомесечно наказание заради червен картон. След като разбра, че няма право да играе до края на есента, Гонзо отиде да тренира с Берое, откъдето искат да го привлекат. “Според правилника на БФС Станчев трябва да подпише първия си професионален договор със Спартак, тъй като е наш юноша. Той обаче явно не иска и затова съм пуснал писмо до БФС да му спрат правата. Ако някой иска да го привлече, трябва да го купи от нашия клуб. Такива са правилниците”, обясни Димов.
Тимът все още търси четирима съперници за контролни срещи през зимната подготовка. “Обадиха ми се от Албена и ми казаха, че там ще се готвят няколко отбора, така че до дни ще уредим и последните ни четири контроли”, каза Димов.
Засега “соколите” са уредили седем спаринга. Старши треньорът Ради Здравков събира подопечните си на 9 януари (понеделник).

--- pozvanete.bg

петък, януари 06, 2006

Още трима нови играчи почват със “соколите”

Още трима нови футболисти ще се присъединят към първата тренировка на варненския Спартак в понеделник, стана ясно вчера. Става дума за Томчо Томчев, Иво Соколов и Васил Велев. Първите двама са централни бранители, а третият е полузащитник. Томчев е роден през 1985 г. и е юноша на Локомотив (София). Соколов е набор ’84, през есенния полусезон е защитавал цветовете на Сливнишки герой, а преди това е бил в дублиращия тим на столичния Левски. Васил Велев също е роден през 1984 г. и е юноша на Септември (София). Както е известно, първият нов играч на Спартак, който се очаква, е защитникът Митко Димитров, юноша на Славия. Четиримата състезатели ще бъдат на проби в Спартак и старши треньорът Ради Здравков ще прецени дали ще му свършат работа за пролетния полусезон. Бившият национал събира подопечните си в понеделник (9 януари) от 14,30 ч. на клубния стадион. Преди обяд футболистите, които са от Варна, ще преминат медицински прегледи. Останалите състезатели ще бъдат прегледани на 10-и сутринта. Общо по време на подготовката Спартак ще изиграе 11 контроли. Ясните съперници на отбора на този етап са Черноморец (Чернево, 1 февруари), Конелиано (8 и 15 февруари), Черноморец 919 (22 февруари), Светкавица (25 февруари), Локомотив (Сф, 27 февруари) и Поморие (1 март).

--- pozvanete.bg

четвъртък, януари 05, 2006

Спартак търси още четирима съперници

Варненският Спартак уреди още две от своите контролни срещи през зимната подготовка. Днес стана ясно, че на 22 февруари възпитаниците на Ради Здравков ще играят срещу Черноморец 919 (Бургас), а пет дни по-късно излизат срещу Локомотив (София). Интересното е, че в тези два отбора играят общо 9 футболисти, минали и през Спартак (Вн). За "железничарите" се изявяват Урош Голубович, Диян Дончев, Дарко Савич, Стефан Дончев, Иво Тренчев и Саша Антунович, а треньор е Стефан Грозданов. В Черноморец 919 пък играят Милен Георгиев, Милен Христов и Нено Ненов.
Останалите пет проверки, които на този етап са ясни са срещу Черноморец (Чернево) на 1 февруари, срещу Конелиано на 8-ми и 15-ти, срещу Светкавица на 25-ти и срещу Поморие на 1 март. Ръководството на Спартак обяви, че тимът ще изиграе общо 11 спаринга, така че се търсят още четирима съперници. Много е вероятно ако Славия предпочете Албена за част от зимната си подготовка да играе именно срещу Спартак.
"Соколите" се събират за първа тренировка на 9 януари и през първите дни на зимната подготовка футболистите ще минат медицинските прегледи. Следват два двуседмични лагера в близост до морската столица. Единственото ново попълнение на този етап е юношата на Славия Митко Димитров, който играе на поста защитник.

--- ole-bg.com

сряда, януари 04, 2006

Защитник на Славия почва със Спартак

Първият нов футболист, за който се знае със сигурност, че започва подготовка със Спартак е Митко Димитров. Той е 21-годишен юноша на Славия и играе в центъра на отбраната. Ради Здравков ще прецени дали той ще му е нужен за пролетта в началото на подготовката. Желанието на бившия национал е да вземе поне още двама нови състезатели. Единият от тях ще е защитник, чака се и халф.
След есенния полусезон спартаковци са първи в класирането с 9 точки преднина пред втория Хасково. През първата част на шампионата обаче Здравков не празполагаше с голям брой състезатели и тежестта бе изнесена от 13-14 човека.

--- ole-bg.com
Спартак договори още една контрола

Спортно-техническият щаб на варненския Спартак договори още една контролна среща. "Соколите" ще играят с Поморие на 1 март като все още не се знае дали мачът ще е в морската столица или възпитаниците на Ради Здравков ще гостуват на съперника си от Източната "Б" група. Останалите ясни на този етап спаринги са срещу Черноморец (Чернево) на 1 февруари, с лидера в Западната "Б" група Конелиано вна 8 и 15 февруари в Албена и със Светкавица на 25 февруари в Търговище. Общо "соколите" ще изиграят 11 контроли, но останалите дати и съперници не са ясни на този етап. Старши треньорът и главен мениджър в клуба Ради Здравков иска спарингите да са в цикъла сряда-събота. Той събира подопечните си на 9 януари, а тимът ще изкара два лагера в близост до Варна.

--- ole-bg.com

вторник, януари 03, 2006

Ясни са четири от контролите на Спартак

Ръководството на варненския Спартак договори четири контролни срещи през зимната подготовка. На 1 февруари "соколите" излизат срещу Черноморец (Чернево), на 8-и и 15-ти са договорени два спаринга с лидера от Западната "Б" група Конелиано (Герман), а на 18-ти е мачът със Светкавица. Всички двубои ще се играят в курорта Албена. Има вариант за още един мач със Светкавица, но двете ръководства още не са се уточнили.
Общо спартаковци ще изиграят 11 проверки. Останалите ясни дати, за които се търсят съперници са 4, 11, 22 и 25 февруари, 1 и 4 март. Последната проверка ще се играе седмица преди стартиращият на 11 март пролетен полусезон.
Старши треньорът и главен мениджър в клуба Ради Здравков събира подопечните си на 9 януари като в първите два дни футболистите ще преминат медицински прегледи. До 23 януари "соколите" ще тренират на клубния си стадион, след което ще проведат два двуседмични лагера в курортите около Варна.
Все още не е ясно кои и колко ще са новите попълнения в клуба. Преди месец Ради Здравков докара трима младоци, но липсата на ток и топла вода на стадиона тогава попречи на специалиста да види и прецени качествата им.

--- ole-bg.com