петък, септември 03, 2010

Неделчо Михайлов: Отборът ни ще го има

Основанията от привърженици на футболен клуб Спартак клуб ще го има въпреки наложените тежки наказания след дербито на стадион "Спартак “ - 1 мач лишаване от домакипнство и 1875 лева глоба. Това гарантира шефът на тима Неделчо Михайлов на пресконференция пред медиите в "Палас прес“ на двореца днес. "Реакцията с тенденциозните и смехотворни санкции показва, че искат нас да ни няма – да ни обезкостят и унищожат. Нас обаче ще ни има, тъй като никой не може да отнеме любовта на феновете. Там където има емоция, тя винаги ще съществува. Ние загубихме просто един мач, но не правим трагедия. Никой не е в състояние да прекърши енергията и ентусиазма ни“, заяви Михайлов.
"Обжалваме санкциите, но не очаквам да ги намалят, а да ги увеличат. Но ще ви дам един пример - след мач на отбора с екзотичното име Скрита сила (Мъдрево) на терена са нахлули привържениците и съдията е бил пребит. Наказанието за клуба домакин е 50 лева“, уточни Михайлов.
Той призна, че не се гордее с поведението на част от феновете им по време на двубоя със "Спартак 1918“. "Не се гордея, тъй като не се държаха като фенове на "Спартак“ и пренебрегнаха указанията на ръководителите ни. Не ги оправдавам, но и не се отказвам от нито един от тях. Вече имахме дълги разговори с въпросните ултраси за поведението им по трибуните оттук нататък“, допълни Михайлов. Последният изрази съжаление към пострадалите полицаи по време на дербито и благодари на полицията за намесата и действията при мелето на трибуните. "Полицията предотврати по-сериозни инциденти. Не искам да мисля какво можеше да стане, ако не бяха униформените служители на реда. Искам да попитам обаче по силата на коя наредба, правилник или подзаконов акт лицензираните охранители на срещата бяха с хладно оръжие – метални боксове на ръцете“, заяви Михайлов.
Общинският съветник разкри, че бившия шеф на съдиите в България и вицепрезидент на БФС Стефан Орманджиев е влязъл в съдийската стая на полувремето на мача в неделя. "Искам да попитам домакините и ЗС на БФС (Варна) в качеството си на какъв Стефан Орманджиев е бил допуснат да влезе при съдиите“, заяви Михайлов. Той разкри още, че е бил псуван на майка от трибуните по време на среща. "Стоях на пейката на резервите и бе обидно да чуя как ме псуват на майка, как псуват всички мои роднини. Такова нещо досега не помня“, допълни Неделчо. Относно наложените им санкции за издигнати плакати той направи следния коментар: "Тези плакати се издигат на същото място от същите фенове от 4 години. Това са фенове на "Спартак“. По документи ние се водим ФК "Тополите“ и затова ми е интересно защо наказват нас. Някъде на трибуните видяха ли фенове на "Тополите“? Ако двубоят беше "Спартак 1918“ - "Тополите“, щеше ли да има толкова публика?“
Запитан защо като привърженик на Спартак, преди време Михайлов е направил кампания на движение Нашият град, щамповайки логото на партията на фхланлки на Черно море и раздавани на Тича, той отговори: "Вече съм го казвал. Преди години отправихме оферти и към двата варненски клуба за фланелки с логото на партията. На "Тича“ приеха, но тогавашният шеф на "Спартак“ Иван Славков не се съгласи.“

--- ole-bg.com  / снимка: dnesplus.bg

Няма коментари: