сряда, април 05, 2006

Вили Вуцов поема Спартак, но само ако склони за тригодишен договор

И след днешния ден футболен клуб Спартак остана без старши треньор. Ръководството преговоря няколко часа с Велислав Вуцов, но крайното решение ще бъде взето утре на обяд. Членът на Управителния съвет на клуба Бранимир Балачев разкри, че основното, което ще повлияе е това дали екснаставникът на "соколите", Янтра, Спартак (Пл), Черно море и Марек ще иска да поеме отбора дългосрочно и по точно за следващите три шампионата. "Отложихме за утре крайното си решение, тъй като някои неща трябва да се преосмислят. Водихме разговори с Вили Вуцов, той изложи неговата концепция, а ние казахме каква част от нея е възможна за реализиране. Ще финализираме на обяд преговорите с него. Ако не се разберем с Вуцов, ще се обърнем към друг специалист. Основното, което искаме ние е човекът, който ще поеме треньорските функции, да подпише за следващите три години. Искаме дългосрочно обвъзрване, а не такова за два месеца до края на това първенство", категоричен бе Балачев.
Той добави, че ако случайно не се стигне до привличането на Велислав Вуцов, администраторът Румен Димов ще изведе отбора срещу Несебър в събота и ще се преговаря с друг специалист за кормилото на клуба. След Велислав Вуцов, най-спряганият вариант е Юри Васев, който в момента е начело на Миньор (Перник).
Иначе днешната тренировка на тима бе водена от капитана и играещ помощник-треньор на тима Николай Станчев и от наставника на вратарите Илко Станчев, а не както радио Гонг съобщи от Вили Вуцов. Единственият, който тренираше на облекчен режим бе Георги Арнаудов. Стражът има разтежение и по всяка вероятност ще пропусне двубоя с Несебър.

--- ole-bg.com


"СПАРТАК" и ВИЛИ ВУЦОВ не се разбраха, утре пак ще говорят

Шефовете на "Спартак" Иван Славков и Бранимир Балачев водиха днес 5-часов разговор с кандидата за треньор Вили Вуцов. Двете страни обаче не се разбраха за договора до края на сезона. Разговорите ще продължат утре. Проблемът е, че
Вили Вуцов искал да получи хонорара си предварително. Към 17 ч. някои медиите разпространиха информация, че бъдещият треньор бил готов да работи при условията на Ради Здравков. Според неофициална информация Ради е вземал по 1200 лева заплата, отделно премии. Други източници обаче твърдят, че Вили искал наведнъж парите за 2 месеца и те били много повече от 2400 лева. Освен това Вуцов държал да ги получи предварително. Именно по тези два пункта зациклили преговорите. Ако Вуцов не приеме условията на "Спартак", треньор на отбора ще стане Румен Димов.

--- varna-sport.com

Няма коментари: