понеделник, януари 07, 2008

Четирима нови се явиха на сбора на Спартак. Жеко Йорданов идва следобед

Футболисти на Левски ще играят като преотстъпени при "соколите", двама от вратарите си тръгват

Четирима нови футболисти дойдоха на първия сбор на Спартак (Варна) от зимната подготовка днес сутринта. Това са завърналият се след дълги години в чужбина вратар Радостин Станев, преостъпеният от Славия нападател Димитър Воденичаров, игралият за последно в Родопа (Смолян) Мартин Димов и дошлият под наем от Левски юноша на "соколите" Иво Михайлов. На следобедната тренировка се очаква да дойде и Жеко Йорданов, който досега играеше в Хасково. С него групата на спартаковци стана точно 21 играчи. В отбора са и завърналите се юноши на клуба Иво Кирчев и Йордан Пенев. В първия ден от зимната подготовка не дойдоха сърбите Велимир Иванович, Будимир Джукич, Марко Палавестрич и Марко Савич. Те са получили ден повече почивка, тъй като днес е сръбската Нова година.
"Очакваме още футболисти. Надяваме се те да дойдат до края на седмицата, тъй като ако това стане по-късно, ще закъснеем с графика ни за подготовка", заяви наставникът на тима Атанас Атанасов. Той призна, че очаква шампиона Левски да преотстъпи на варненци футболисти, на които няма да разчита през пролетния полусезон. Това ще стане след лагера на "сините" в израелския курорт Ейлат.
"Нуждаем се от още 3-4 играчи. Основно търсим централен защитник, офанзивен халф и нападател. Смятам обаче, че ако казусът с Десислав Русев се реши, в атака ще имаме достатъчно варианти с наличните ни млади футболисти", обясни още Атанасов. Изпълнителният директор Живко Великов пък разкри, че ако Десо Русев играе в тима през пролетта, най-вероятно Дарин Тодоров ще бъде преотстъпен в друг отбор.
Ръководството на варненския клуб се е отказало от привличането на набелязаните преди време бразилци и аржентинци. "Причината е, че няма да можем да ги изпробваме, а директно трябва да подпишем с тях, тъй като процесът по издаването на работни визи е много бавен и ще мине доста време", обясни младият наставник.
В отбора ще останат двама от четиримата вратари, които започнаха подготовка вчера - Радо Станев, Цветомир Цанков, Генко Славов и Георги Арнаудов. Все още не е ясно обаче по какъв начин ще стане раздялата, тоест дали двамата ще бъдат продадени или преотстъпени на други клубове. За Генко Славов има интерес от украински отбори.

--- ole-bg.com

РАДО СТАНЕВ: НАЙ-ВАЖНОТО Е ОТБОРЪТ ДА НЕ ИЗПАДНЕ


Юношата на Спартак и ново попълнение на “соколите” Радостин Станев изказа като най-важна алтернативата отборът да не изпадне в “Б” група. “На този етап най-важното е отборът да не изпадне. Програмата ни е добра. Надявам се да вземем всички домакиснки мачове, а и ако можем да откраднем точки и при гостуванията”, каза пред репортер на presscenter.bg Станев. Той показа своята голяма любов към варненския клуб. “Спартак значи за мен много. Моите близки знаят това. Надявам се да помогна на отбора. Моментът е много деликатен. Трябва да се спасим от изпадане – това е най-важно в момента”, завърши опитният страж.

--- presscenter.bg


МАРТИН ДИМОВ: СПАРТАК Е НАЙ-ДОБРИЯТ КЛУБ ВЪВ ВАРНА

Новото попълнение на Спартак Мартин Димов показа респект към варненския клуб. “Това е най-добрият клуб във Варна. Аз се надявам да постигнем добри резултати. Мястото на отбора е в средата на таблицата. Имаме много млади футболисти с колективен дух, които искат да се доказват и да печелят мачове”, призна пред репортер на presscenter.bg Димов.

--- presscenter.bg

Няма коментари: