неделя, октомври 05, 2008

Спартак прекъсна черна серия от шест мача без победа

Спартак (Варна) победи с 2:0 Пирин (Благоевград) в двубой от осмия кръг на "А" група. По този начин "соколите" прекъснаха черната си серия от шест мача без победа, като последният успех на тима бе постигнат в първия кръг срещу Локомотив (Мездра) отново с 2:0.

Двата тима не показаха футбол от висша класа, но домакините определено търсиха повече успеха. В 34-ата минута топката се спря в ръката на защитник на Пирин след центриране на играч на Спартак и главният съдия Мартин Богдев посочи бялата точка, което бе посрещнато с много остри реакции от играчите на гостите. Щатният изпълнител на дузпи Даниел Моралес отново застана зад топката. Вратарят спаси удара му, но бразилецът довкара коженото кълбо в мрежата за 1:0. В края на първата част се разиграха грозни сцени пред скамейката на Спартак. След грубо нарушение на играч на Пирин срещу Моралес двата отбора се спречкаха като се намесиха и хора от щабовете. След около минута и половина те бяха разтървани, а главният съдия Мартин Богдев изгони заради удар човек от щаба на "соколите" и вдигна червени картони на защитника на Спартак Стоян Георгиев и на капитана на гостите Димитър Коемджиев. От щаба на варненци обаче се оплакаха, че Георгиев въобще не е участвал в меллето, а благоевградчани бяха категорични, че реферът не е трябвало да гони Коемджиев. Поради тази причина Богдев бе сериозно обиждан от целия щаб и футболистите на Пирин на полувремето.

През втората част домакините стигнаха и до втори гол. В 51-ата минута Даниел Моралес центрира от фаул и Стойко Сакалиев с красиво волле оформи крайния резултат. Варненци изпуснаха още 2-3 изгодни положения, а в края на срещата пиринци удариха греда.

Спартак (Вн) - Пирин 2:0
СПАРТАК: Николов, Иванов, Георгиев, Д. Дончев (50 Санг), Петров, Боев, Моралес, Ст. Дончев (9 Байрактаров), Иванович , Малинди (44 Маринов), Сакалиев
ПИРИН: Чавдаров, Попев, Будуров (55 Мартинес), Ризов, Коемджиев, Наков, Витанов (77 Коцев), Пеев (44 Г. Георгиев), Костадинов, Хазуров, Пиетробон
Голмайстори 1:0 - Моралес (35), Сакалиев (51)
Жълти картони: Николов, Байрактаров, Маринов, Сакалиев, Иванович; Пеев, Хазуров, Мартинес, Попев, Костадинов, Хазуров
Червени картони: Ст. Георгиев (Спартак); Коемджиев (Пирин)
Съдия: Мартин Богдев
Стадион: "Спартак"

--- ole-bg.com


Илко Станчев: Трудна, но заслужена победа

Треньорът на Спартак в днешния мач Илко Станчев бе много доволен от успеха, който окачестви като труден. "Трудна, но заслужена победа. Започнахме добре, но бяхме малко припряни заради това, че трябваше да излезем от това напрежение, че трябва на всяка цена да бием. Изпълнихме целта да спечелим този мач. Стана тежък мач, защото направихме две принудителни смени. Нашият отбор искаше в този мач да покаже различно лице. Инициативата бе наша. Благодарение на добрата игра излязохме победители от срещата. Неприятните сцени бяха продиктувани от страна на Пирин", коментира наставникът на "соколите".

--- ole-bg.com


Михтарски: Два слаби отбора. Съдията повлия на изхода


Старши треньорът на Пирин Петър Михтарски бе много недоволен от съдията Мартин Богдев, който според него е повлиял за крайния изход на срещата със Спартак. "Двата отбора играха много слабо. Не се оправдавам със съдията, но той доста повлия. Даде смешна дузпа. На нашия футболист си мисля, че му се удари в корема топката. Елементарна дузпа. Той сам си я измисли. След това при меллето не мога да си обясня как допусна човек от щаба на Спартак да удря наш футболист. Коемджиев въобще не беше за гонене", заяви ядосано Михтарски след края на срещата.

--- ole-bg.com


Братята Дончеви сменени принудително заради контузии


Стефан и Диян Дончеви бяха заменени принудително по време на двубоя Спартак - Пирин. Братята имат контузии, които ще ги изкарат за известен период от време от игра. Диян има съмнения за скъсан адуктор, а контузията на Стефан е в прасеца. "Положението на Дидо е доста по-сериозно. Можем да сме сигурни какво точно е състоянието му, след като мине на преглед", обясни Илко Станчев.

--- ole-bg.com

Няма коментари: