понеделник, октомври 20, 2008

Вихрен - Спартак (Варна) 2:0

- Вихрен: Лучини, В. Георгиев, Паес, Еламе, Фехер, Карадимитрос, (46 Писани), Тихамер (89 Р. Иванов), Сантош, Ив. Димитров (60 Аритзис), Рарис
- Спартак: Ил. Николов, Ст. Петров, В. Маринов, Юри Иванов, Моралес, Боев (78 Санг), Иванович, М. Димов (60 Малинди), Аврионов, Сакалиев, Д. Дончев
- Голмайстори: Еривертон (1), Еламе (13)
- Жълти картони: Паес, Фехер, Рарис, Карадимитрос; Ст. Петров, Боев
- Съдия: Николай Йорданов
- Стадион "Сандански" - 1000 зрители

Спартак (Варна) загуби с 2:0 гостуването си на Вихрен в Сандански в мач от деветия кръг на "А" група. Домакините изиграха силно първо полувреме, като още в 24-ата секунда португалецът Хуго Сантош с прехвърлящ пас намери Еривертон и той от около 20 метра със страхотен шут откри за 1:0. В 13-ата минута след центриране от корнер пред вратата на гостите Диян Дончев отби с глава леко топката, тя попадна в Марсел Еламе, който от воле я изпрати в горния ляв ъгъл на Илия Николов за 2:0. На няколко пъти Ивайло Димитров, Лукас Тихамер и Хуго Сантош се озоваха вътре в наказателното поле срещу вратаря на гостите, той се намеси отлично и не допусна ново попадение зад себе си. Най-опасното положение футболистите на Спартак проиграха в 24-ата минута. Тогава на два пъти Лучини отби ударите на Даниел Моралес и Мартин Димов и не допусна попадение във вратата си.
В 52-ата минута Сантош стреля остро от десетина метра но не успя да простреля вратата на гостите. В 56-ата минута Ивайло Димитров от три метра не успя да преодолее вратаря Николов. По-късно на два пъти вратарят на домакините Лучини се намеси отлично като в първия случай отне топката от главата на Аврионов, а във втория макар и малко рисковано изби топката от краката на Малинди.

--- ole-bg.com


Станчев: Допуснахме фатални грешки в защита

"Допуснахме фатални грешки в защита", призна наставникът на Спартак Илко Станчев, след 0:2 срещу Вихрен, пише сайтът sportni.bg. "Това бе използвано много умело от футболистите на Вихрен, които ни отбелязаха два гола. И в двата случая вратарят Илия Николов нямаше вина. Жалко е, че отборът не успя да направи това, което бях замислил в тактически план", разочарован бе Станчев. "За нас този мач е вече история, нямаме никакви проблеми в отбора, включително и от финансов характер. Има още много мачове. Не виждам притеснения за съдбата на нашия отбор", завърши специалистът.
"Получи се оспорвана игра. И двата отбора играха добър футбол", заяви наставникът на Вихрен Филип Филипов. "Шансове за отбелязване на голове имаха и гостите, но нашият вратар и защитата бяха на ниво. Липсата на завършващ удар продължава да ни мъчи. Ще търсим още двама класни нападатели за в бъдеще. Атаките ни и в оставащите мачове ще води младият Ивайло Димитров", добави специалистът.

--- ole-bg.com

Няма коментари: