неделя, април 26, 2009

22.04.2009
„Пирин“ – „Спартак“ 0:0

„Пирин“: Макенджиев, Бодуров, Коемджиев, Г.Георгиев, Стоев, Паланков, Галчев, Коцев (49 - Стоянов), Пеев, Николов (49 - Метушев), Делев
„Спартак“ (1-4-2-3-1): Банович – Иванов, Георгиев, Илиев, Стойков – Моралес, Петров, Иванович, Миранда, Найденов (62 - Костадинов, 90 - Воденичаров) – Орлинов (85 - Мирчев)
Съдия: Антон Генов
Жълти картони: Галчев/Н. Петров, Орлинов
Стадион „Пирин”, 1500 зрители

Стратегическа точка взе „Спартак” при гостуването си на „Пирин”. Двубоят в Благоевград завърши 0:0, след като бе равностоен. Гостите играха тактически дисциплинирано и не оставиха много шансове на домакините. В атака обаче варненци не успяха да създадат чисто положение, въпреки че Орлинов опита интересни неща. Силно играха защитниците на „Спартак”, които блокираха няколко опасни удара на съперника.

--- narodnodelo.bg / снимка: pirinfc.com


Тони Костадинов сменен заради разтежение


Полузащитникът на "Спартак" Антон Костадинов бе принудително заменен по време на срещата с "Пирин". Сърцатият футболист влезе на смяна четвърт час преди края, но в 89-ата минута получи разтежение на левия крак и бе сменен от Димитър Воденичаров. Травмата ще извади халфа със сигурност от състава за предстоящото домакинство с "Вихрен". Лошото е, че състезателят съвсем наскоро се бе възстановил от подобна контузия и сега отново ще трябва да почива.

--- ole-bg.com


Моралес: Имахме възможност дори да бием

Полузащитникът на "Спартак" (Варна) Даниел Моралес призна след срещата с "Пирин", че е изключително доволен от равенството, което тимът е постигнал. "През първото полувреме домакините ни превъзхождаха. Имаха много положения. При нас сякаш имаше някаква умора, не знам на какво се дължеше. След почивката обаче бяхме на ниво. Играхме добре и стояхме равностойно на терена. Те само ритаха топката напред към двамата си нападатели, които са високи по 1,90 метра. Ние организирахме няколко контраатаки. Дори при две от тях Орлин и Миранда можеха да вкарат и да спечелим мача, но не се получи. Точката е изключително ценна за нашия отбор. Мисля, че от съперниците, които имахме през пролетта, това е вторият по сила отбор, след ЦСКА. Подават си топката, създават положения", заяви за "Позвънете новини" след срещата Моралес.
Той сподели, че след края на двубоя в съблекалнята на тима са влезли новият собственик на тима Добрин Добрев и изпълнителния директор Живко Великов. Двамата са поздравили футболистите за мъжката игра.
"Сега ни предстои мач с "Вихрен", който трябва на всяка цена да спечелим, нямаме друг избор. Играем добре през пролетта, но трябва да печелим още точки", завърши бразилецът.

--- ole-bg.com

Няма коментари: