понеделник, април 06, 2009

Спартак изпуска уникални положения и пада в Пловдив при скандално съдийство

Локомотив Плд – Спартак 2:1
Голмайстори: Делибашич-20 ; Кики-93/Миранда-22
Локомотив: Акалски, Мечечиев, Кюмюрджиев, Сингбо, Николов, Том (67-Чернев), Милутинович, Даксон, Писаров (59-Кики), Делибашич, Илиев (71-Данов)
Спартак (1-4-2-3-1): Банович – Иванов, Илиев, Георгиев, Стойков – Моралес, Петров, Миранда (65-Малинди), Иванович (88-Воденичаров), Найденов (78-Костадинов) - Орлинов
Съдия Ахмед Ахмед
Жълти картони: Николов, Сингбо, Мечечиев, Акалски/Георгиев, Илиев, Стойков
Стадион „Локомотив”, 3000 зрители

Отборът на Локомотив (Пловдив) постигна изключително драматична победа с 2:1 срещу Спартак (Варна) в първа среща от 20-ия кръг на "А" група. Въпреки че имаха огромно превъзходство през по-голямата част от мача, гостите направиха невероятно много пропуски. Това позволи на Дани Кики да донесе нова инфарктна победа с гол в 93-ата минута, както и в мача със Сливен. Преди това Делибашич се бе разписал за домакините, а Миранда - за гостите. Съдийската тройка начело с Ахмед Ахмед вбеси гостите от Варна със скандалните си отсъждания, сред които спестен червен картон на вратаря Кирил Акалски и няколко измислени засади на играчи на варненци. Спартак владееха инициативата през по-голямата част на двубоя, но невероятните пропуски на Орлинов ги лишиха от заслужена победа. Така пловдивчани вече имат 24 точки и са на 9-о място, а варненци остават в зоната на изпадащите с едва 16 точки.

Първото полувреме предложи изобилие от емоции за близо 2000-те зрители на "Лаута". Въпреки че пловдивчани първи вкараха, гостите от Варна играха по-добре и имаха повече положения. В 12-ата минута страничният рефер вдигна несъществуваща засада на Орлинов, който излизаше сам срещу Акалски. Първото попадение падна в 18-ата минута, когато Даксон центрира от фаул право на крака на Делибашич, който от близко разстояние разстреля Банович за 1:0. Само две минути след това "соколите" изиграха отлично заучена комбинация, на върха на която се оказа Миранда. Неговото мощно воле бе неспасяемо за Акалски и резултатът беше изравнен. Домакините веднага реагираха, но удар на Димитър Илиев не оцели опразнената врата на гостите. Последваха силни минути за гостите, но Найденов и Орлинов изпуснаха очи в очи с Акалски, а Иванович не можа да реализира от пряк свободен удар. В последната минута на полувремето дойде най-скандалното положение, след като вратарят Акалски излезе извън наказателното поле, за да пресече дълъг пас към Иванович, но вместо това грубо го фаулира. Вместо да вдигне червен картон, както е по правилата, Ахмед Ахмед показа само жълт. След свободния удар Акалски пак трябваше да се намесва виртуозно, за да спаси своята врата.
През второто полувреме темпото на игра значително спадна. Въпреки това играчите на Спартак продължиха да изпускат чисти положения със завидна лекота. Най-деен беше отново Орлинов, който от непосредствена близост не можа да уцели рамките на вратата. В 64-ата минута Акалски остави вратата си празна, като излезе напред, за да избие една топка извън пеналта, топката попадна в Орлинов, но той се засуети и не успя да отправи удар в празната врата. В 87-ата минута отново Акалски опразни вратата си след неразчетено излизане, но двама играчи на Спартак се сблъскаха и не можаха да добутат топката в мрежата. Противно на всякаква логика обаче пловдивчани успяха да стигнат до победата в последната минута на продължението, когато отново Даксон центрира и Дани Кики с точното си пласиране и точен удар с глава се превърна в герой за своя тим оформяйки крайното 2:1.


Анатолий Кирилов:Съдийството не повлия на мача

Разочарованият старши треньор на „Спартак“ (Варна) Анатолий Кирилов сподели след мача, че единствено малшансът, който е преследвал неговия отбор, е отнел трите точки на варненци. Според него тимът е показал по-добра игра от противника и е заслужавал да си тръгне с трите точки от гостуването на „Лаута“. „Смятам, че в този мач ни преследваше голям малшанс и ако имаше логика във футбола, трябваше да победим. Играхме добре, но не успяхме да реализираме дори и малка част от головите положения, които създадохме. Имахме и проблем около състава, но можехме този мач спокойно да победим. Смятам, че съдийството не е оказало влияние върху развоя на мача“, завърши Кирилов.


--- Изхвърлят Ахмед до края на сезона

Съдийската комисия на БФС ще спре правата на Ахмед Ахмед до края на сезона. Поводът са допуснатите грешки от рефера на мача в Пловдив, които ощетиха брутално „Спартак“. Най-явните са спестен червен картон на вратаря на „Локо“, измислен фаул преди първия гол на домакините и спрени две голови атаки на варненци с несъществуващи засади. В БФС вече разполагат с видеокартина от срещата, на която се виждат всички ситуации, при които Ахмед реже главата на гостите.
Халфът Иван Найденов недоумяваше как е възможно вратарят на „Локо“ да не бъде изгонен за професионалния фаул срещу Иванович в 44-тата мин. „Ахмед ни каза, че защитник и вратар са на една линия и затова вдигнал жълт картон. Според наредбата обаче, когато вратарят направи фаул, зад него или на една линия трябва да са най-малко двама негови съотборници, за да отърве червения картон“, коментира Найденов.

--- ole-bg.com / narodnodelo.bg

Няма коментари: