сряда, май 06, 2009

04.05.2009
Ботев Пловдив - Спартак Варна - 1:0

голмайстор: 1:0 Николай Манчев 89
стадион: "Христо Ботев"
зрители: 2000 зрители
главен съдия: Николай Йорданов
помощници: Никола Джугански и Николай Ангелов

- жълти картони:
за Ботев: Божков, Гаров, Гаджалов, Кръстев, Попов
за Спартак Варна: Стойков, Моралес, Иванович, Мирчев
- Червен картон: Даниел Моралес (Спартак Варна) в 73-та минута

състави:
- Ботев: Станев, Божков, Попов (76-Василев), Гаров, Гаджалов, Орловски (68-Кабу), Тимонов, Андонов, Кръстев, Манчев, Темиле (30-Аврамов)

- Спартак Варна: Банович, Ю. Иванов, Б. Илиев, Георгиев, Стойков, Моралес, Н. Петров (86-Воденичаров), Миранда, И. Иванов (71-Орлинов), Иванович, Сакалиев (61-Мирчев)

Спартак инкасира много неприятна загуба при гостуването си на Ботев в Пловдив. Домакините успяха да се разпишат в последната минута след уникална грешка на вратаря Банович. Тази загуба ще усложни изключително много оставането на "соколите" в елита.
През целия двубой на терена битката и грешните отигравания от страна и на двата отбора взеха превес над добрия футбол. Домакините се опитаха да упражнят натиск, но той бе хаотичен. От своя страна "сините" много добре и организирано атакуваха на скорост и създадоха редица опасности пред вратата на "жълто-черните".
Най-добрата възможност преди почивката се откри пред Велимир Иванович, който бе изведен сам срещу Станев, стреля добре от малък ъгъл, преодоля вратаря, но топката се отби в страничната греда.
Иванович отново бе най-деен на терена, като бягаше и се бореше през всичките 90 минути, но неговите усилия не стигнаха.
Пресилен червен картон получи Даниел Моралес през второто полувреме. Бразилецът влезе в краката на футболист на домакините с шпагат за една спорна топка, а съдията Николай Йорданов побърза да му вдигне втори жълт и съответно червен картон.
Този епизод от срещата в голяма степен предопредели развръзката. Все пак "соколите" не се отказаха и до края на двубоя не си личеше, че са с човек по-малко. Така се стигна до последната минута на двубоя, когато след наглед безобиден удар на Манчев Банович допусна ужасяваща грешка и позволи топката да се спре в мрежата му.

--- ole-bg.com / sportni.bg



Боян Илиев: Ще се борим до края

"Не може да имаш пет-шест положения и да не можеш да отбележиш гол". Това заяви капитанът на Спартак (Вн) Боян Илиев след загубата от Ботев с 0:1 в Пловдив. „Съжалявам много. През цялото време владеехме мача. Изтървахме пет-шест положения", коментира Илиев. „Ще се борим до края. Крайно време е да отбелязваме."

--- ole-bg.com


Сакалиев: Убеден съм, че ще останем в "А" група

"Получи се много равностоен мач. Имахме повече чисти положения, от колкото Ботев," каза разочарованият Стойко Сакалиев след края на мача в Пловдив. "Бих казал, че сега става интересно за феновете на футбола. Най-хубаво в "А" група е да играеш или за титла, или оставане, иначе не е интересно. Убеден съм на 100%, че Спартак няма да изпадне, ще остане в "А" група," каза още офанзивният футболист.

--- ole-bg.com


Кирилов: Някои не се раздадоха


"Дойдохме в Пловдив да спечелим мача с Ботев. Създадохме голови положения, но не успяхме да ги реализираме. Сами видяхте след каква вратарска грешка домакините ни отбелязаха гол", заяви старши треньорът на Спартак (Варна) Анатолий Кирилов след загубата от Ботев с 0:1.
"Зоран Банович сбърка след удара на Манчев, но в доста други мачове имаше решителни прояви и ни помогна много. Някои от нашите футболисти не се раздадоха достатъчно в този мач. Не може да играеш в Спартак (Варна) и да не даваш максимума от своите възможности", допълни специалистът.
"През седмицата ще говоря с клубното ръководство, за да обсъдим какви мерки да предприемем спрямо тези футболисти, каза още Кирилов.

--- sportni.bg

Няма коментари: