четвъртък, март 10, 2011

в-к."Народно дело": Анкета - Трябва ли феновете на „Спартак“ да се върнат на стадиона?

Анкета
Трябва ли феновете на „Спартак“ да се върнат на стадиона?
 
В неделя лидерът в Североизточна „В“ група играе първия си пролетен мач – срещу „Рапид“, у дома. Известно е обаче, че футболът без публика не може. Именно от по-голямата част от публиката си бе лишен „Спартак 1918“ през есента. Към днешна дата феновете, които не идваха на стадиона, обявиха, че ще продължат протестите против клуба. Трябва ли феновете на „Спартак“ да се върнат на трибуните и да подкрепят отбора? „Народно дело“ потърси мнението по този въпрос на кадри на „Спартак“ от няколко поколения, които са били и треньори на представителния тим,

Красимир Зафиров
Задължително трябва да се върнат. Дори да чувстват, че достойнството им е накърнено и болезнено да преживяват фалита на клуба, трябва да го превъзмогнат. Няма два „Спартак“-а. Има един и той играе на стадион „Спартак“. Всички, които го обичат, да го подкрепят по пътя към завръщането му в професионалния футбол.

Иван Петров
„Спартак“ го няма, това не е автентичният „Спартак“. Истинските и достойни фенове, които милееха за своя „Спартак“, нямат място на трибуните. Преди 6 години ме мислеха за луд, но когато казах истината, всички мълчаха. Пророкът е жив, но аз няма да стъпя на стадиона, щом предадоха каузата. Виновниците да си понесат наказанието.

Георги Мирчев
Мястото на истинските фенове на „Спартак“ е на трибуните. Без значение кой е президент – дали Янко Станев, Галин Гъбаря или друг. Мисля обаче, че част от феновете са употребени за лични интереси. Те не трябва да се поддават на тях, а да показват пристрастието си към любимия клуб.

Георги Иванов
Феновете нямат доверие на клубните ръководители. Няма и човек, който да ги обедини, да им поиска кредит на доверие и да му гласуват такъв. С оглед на създалата се обстановка ултрасите, които правят празник и създават футболна обстановка, няма да се върнат на трибуните.

Атанас Атанасов
Отбор без фенове не може. Феновете обаче имат мнение защо не идват на стадиона и сами трябва да решат дали да го променят. Ще се радвам, ако ги видя пак да аплодират любимците си, тъй като пред такава прекрасна публика като нашата, за всеки футболист е удоволствие да играе. 
 ---  http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=52905#ixzz1GHZYKXJ5

Няма коментари: