неделя, септември 04, 2016

Спартак Варна с първа победа във “В” група

“Соколите” бият с 2:1 Суворово като гост, Ивайло Русев носи трите точки с гол в 96-ата минута

Отборът на Спартак Варна записа първа победа в Трета североизточна лига. В среща от 4-ия кръг на шампионата “соколите” удариха като гост Суворово с 2:1.
СпартакДвубоят започна с едноминутното мълчание за загиналия футболист на домакините Никола Терзиев, а в негова памет суворовци играха с черни ленти.
Варненци бяха подкрепяни бурно от над 100 свои фенове.
До почивката играта бе равностойна, с малко сериозни удари към двете врати. Гостите имаха една добра ситуация, когато Петър Георгиев получи прекрасен пас от Ивайло Русев, но се засуети и не успя да бие.
В 48-ата минута варненци откриха резултата и бе дело на опитния Диян Кателиев. В 75-ата минута Пламен Иванов уцели страничната греда със страхотен удар, а малко след това домакините останаха с 10 души, тъй като техен играч бе изгонен с червен картон за груб фаул.
В 90-ата Суворово изравни, а победният гол за “соколите” падна в края на шестминутното продължение, а него автор стана Ивайло Русев.
Следващият кръг Спартак Варна е домакин на Черноморец (Балчик). Срещата е на 10 септември в 17 часа на стадион “Локомотив”.
Съставът на Спартак Варна: Митко Недев, Георги Щерев, Калоян Иванов, Свилен Иванов, Михаел Михалев, Иван Добрев, Диян Кателиев, Денис Драганов, Ивайло Русев, Пламен Иванов, Петър Георгиев.

--- varnautre.bg  /// foto: varnautre & spartak-varna.net


Орела: Футболистите трябва да направят така, че всеки съперник да уважава Спартак

 

Неприятно е, че съдиите се учат да свирят на нашите мачове

Треньорът на Фк Спартак Атанас Атанасов – Орела коментира първата победа на Спартак Варна в Трета Североизточна лига. “Соколите” удариха Суворово 2:1 като гост, а наставникът остана доволен от раздаването на момчетата.
„Доволен съм от влагането и раздаването на момчетата. На този етап това може да се изисква от тях, но младите трябва да израстват край по-опитните, докато очакваме по-добри времена за клуба. Важното е футболистите да направят така, че всеки отбор в групата да уважава и се съобразява с ФК Спартак и да не ни подценява.
“Неприятно е само, че съдиите се учат да свирят на нашите мачове. Ето днес това момче от Русе направи куп глупости. Първо не ни даде класическа дузпа за поваляне на Русев при 1:0, после ни спря поне три атаки, когато бяхме трима на двама, че и четирима на двама. Спря ги, защото в другата половина имаше паднал техен играч, който не влияеше на играта, или защото отсъждаше фаул в наша полза, вместо да пусне авантаж. Да не говорим, че погази и други правила на играта, а отделно допусна домакините да го бутат, блъскат и дори шамар да му ударят.”

--- varnautre.bg

 

Няма коментари: