понеделник, януари 08, 2018

Радостин Станев: Няма кой да дойде с една торба и да изсипе 4-5 милиона в Спартак

Членът на УС на Спартак 1918 Радостин Станев разкри, че голямата им цел е да управляват клуба по европейски начин.
„Всички трябва да са наясно, че няма кой да дойде и да изсипе една торба с 4-5 милиона в клуба. Ние искаме да променим начина на работа в Спартак и да сме пример у нас с менажиране и маркетинг”, каза за „Народно дело Седмицата” Станев.
Той, обаче напомни, че за да пресъздадат идеите си, първо трябва да станат отново стопани на базата си.
„Нека спартаклии са наясно, че докато черно на бяло ние отново не притежаваме стадион „Спартак” и прилежащите му площи, нищо от това, което сме замислили, не може да стане. Имаме уверението на Общината, че ще има извънредна сесия за нашия казус до 10-15 дни. Залата ще бъде пълна с представители на спартаклийската общност, защото тогава ще се вземе решението за преобразуването на Спортен комплекс „Спартак” АД. След това ще минат още два месеца, тъй кат има юридически изисквания, и през март на редовна сесия на ОбС решението трябва да влезе в сила – общината става собственик на стадиона ни и прилежащите територии, а после ги отдава безвъзмездно за ползване на клуба. След като стане факт, започваме да правим това, което сме планирали”, допълни Станев.
Той изрази също задоволство от назначението на Енгибар Енгибаров за старши треньор на отбора.
„Познавам го добре. Когато бях юноша на Спартак, той играеше в мъжете и ме водеше на тренировки със своя Фиат. След това направи кариера, игра за водещи наши клубове и в елита на Германия. Това е един чист и почтен човек, който разбира футбола и има необходимите качества да води Спартак. В този труден момент Енгибар бе точният човек и правилният избор за поста. Неслучайно всички членове на УС гласуваха единодушно да е нашият треньор. От него очакваме на първо време да стабилизира тима, а през лятото да надгражда”, каза още Радо.
В заключение бившият вратар отправи и послание към спартаклии: „Моето желание е и занапред да бъдем единни и обединени, както през последните месеци. Нека повече няма интриги и простотии, и всички спартаклии да продължим да си помагаме, да сме задружни и едно цяло. Получи ли се, нещата ще се случат по най-добрия начин за нашия любим клуб.”
--- petel.bg

Няма коментари: