петък, януари 05, 2018

Енгибар Енгибаров разкри какъв Спартак иска да изгради и кога ще го върне в професионалния футбол

Новият треньор на Спартак 1918 Енгибар Енгибаров разкри пред „Петел” какъв отбор иска да изгради, какво иска да постигне с него в близко бъдеще и кога ще го върне при професионалистите. Наставникът обяви и петте дати за зимните им контроли.
Ето какво каза Енгибаров:
„Събирам момчетата за първа тренировка на 15 януари, вероятно в 18 часа, тъй като всички работят. В момента правим селекция и сглобяваме състав, до седмица се надявам всичко да е ясно. Ще изиграем пет контроли – на 3, 7, 10, 14 и 17 февруари, като съперниците се уточняват. Напролет искам да работя с 22-ма футболисти, сред които двама вратари.
Първата ми цел е да стабилизирам отбора до лятото, за да може да надграждаме след това и от август задължително да гоним първото място във „В” група и завръщане в професионалния футбол през май 2019 година. Постепенно искам Спартак да играе добър футбол, да побеждава и публиката да се върне на стадиона. На спартаклии им отива да посрещнат 100-годишния си юбилей с гордно вдигнати глави в нашия обновен дом.
Категоричен съм, че ще се върнем в професионалния футбол по естествен път и футболен начин - без да прескачаме стъпала. Много големи клубове са стигали дъното като нас, но после са преодолявали проблемите и са се връщали там, където им е мястото. Вярвам, че и Спартак ще се възроди.”
--- petel.bg

Няма коментари: