петък, юни 29, 2018

04.07.2018г. - датата, на която, според Портних, Клубът ще си върни своя дом - стадион "Спартак"

След дългогодишна битка с местната общинска, политическа и бизнес "конюктура", най-после възелът полуумъртвил нашия Клуб е пред разплитане, и на Спартаче предстои завръщане в своя дом - стадион "Спартaк" !

"Футболният Спартак отново ще влезе във владение на своя стадион на 4 юли (сряда). На тази дата ще бъде насрочена извънредна сесия на ОбС, на която ще се гласува собственикът на новото общинско дружество „Стадион Спартак” – Община Варна, да отдаде безвъзмездно за ползване стадион "Спартак" и прилежащите му територии на ФК Спартак.

Решението за насрочване на сесията бе взето на среща между кмета Иван Портних, председателя на ОбС Тодор Балабанов и зам.-кмета Христо Иванов с цялото ръководство на ФК Спартак днес в зала „Варна” на общината..

”В началото на другата седмица Община Варна ще направи приемно-предавателен протокол с фирма „Инжстрой” и на сесията в сряда клубът ни ще влезе във владение на базата си. Дни след сесията започва разчистване и подготовка за ремонта на тревното покритие и трибуните”, заяви за „Петел” зам.-председателят на ФК Спартак Евгени Балев.
Предвид малкото време на практика е ясно, че стадион „Спартак” няма да придобие желаната визия още за 100-годишния юбилей на клуба на 28 август.
По този повод, обаче г-н Балев уточни дипломатично: „С г-н Портних се обединихме около тезата, че е най-важно да бъде извършен качествен ремонт, а не да се гонят срокове.”

В зала "Варна" от ръководството на Спартак бяха още шефът на УС Стефан Калименов и членовете на УС Красимир Зафиров, Тодор Стойков, Борислав Георгиев, Радостин Станев, Мартин Зафиров и Георги Симеонов, треньорът Енгибар Енгибаров и председателят на Надзорния съвет на клуба Здравко Тодоров."

--- petel.bg

Няма коментари: