понеделник, юли 02, 2018

Спартак започна подготовка с трима нови и седем на проби


Отборът на Спартак започна лятна подготовка. Току що Енгибар Енгибаров изведе за първа тренировка на Локомотив 27 футболисти, които бяха бурно аплодирани от верни привърженици.
На този етап новите са вратарят на Лудогорец Иван Атанасов, който се завръща в родния клуб, добре известния юноша на Левски Николай Петров, играл за тима през пролетта на 2009-а в елита, и нападателят Тодор Радомиров, играл вече за тима. Последният изкара най-добрите си години при майсторите именно с екипа на Спартак.
На проби са седем футболисти, преминали през школата на Спартак, сред които по-известният е Георги Бербенков, и до две-три седмици Енгибаров ще прецени дали ще разчита на някои от тях.
"Целта ни е първото място и ще направим всичко възможно да я постигнем. Искам също да играем атрактивен, нападателен и резултатен футбол. За клуба тази година е емблематична, тъй като празнуваме 100-годишен юбилей и скоро ще се завърнем на обновения ни стадион. Искам нашите привърженици да изпитват удоволствие от играта на Спартак", заяви за "Петел" Енгибар Енгибаров.
Наставникът уточни също, че по време на подготовката ще тренират пет пъти седмично, с почивни дни четвъртък и неделя, като някои от заниманията ще се провеждат на естествения терен в Аксаково.
Засега са ясни пет от шестте контроли на спартаклии. На 7 юли отборът среща юношите до 19 години на Черноморец (Балчик) от 18 часа на стадион „Локомотив” във Варна, после играе с Добруджа - 14 юли в Албена, Лудогорец 2 - 21 юли в Разград, Нефтохимик – 25 юли в Обзор и Светкавица – 28 юли в Търговище.
Все още се търси съперник за последния спаринг у дома на 4 август, преди който спартаклии ще представят отбора си за новото първенство в Трета лига – Североизточна група.

--- petel.bg

Няма коментари: