петък, юли 06, 2018

10-годишната битка на феновете завърши! ФК Спартак отново е стопанин на стадиона си!


10-годишната битка на феновете на футболния Спартак за връщане на базата на клуба завърши успешно току-що. На сесия на ОбС съветниците гласуваха "за" отдаването на стадион "Спартак" и прилежащите му площи, които са общинска собственост, за безвъзмездно ползване на футболния клуб за период от 10 години. 
Така Спартак отново е стопанин на своя стадион и ще влезе официално във владение в понеделник след подписване на тристранен протокол между клуба, общината и "Инжстрой".  

Решението, което бе взето с 34 "за", 0 "въздържали се" и 1 "против", бе посрещнато с овации от феновете на спартаклии. 
На сесията присъстваха треньорът на представителния тим Енгибар Енгибаров, наставниците в школата Димитър Митов и Димитър Трендафилов и над 15 фенове. Те опънаха огромен транспарант на последния ред, на който пишеше "Стадион "Спартак" - наш дом".
Футболният клуб ще може да ползва всички имоти на дружеството с изключение на стадиона, на който предстои основен ремонт. Футболистите ще се завърнат на терена след приключване на ремонтните дейности.
По предварителни разчети реконструкцията на съоръжението ще струва около 1,45 млн. лева с ДДС. Малко над 50 хил. лева от тях ще бъдат осигурени от местната хазна, а за останалите близо 1,4 млн. лева общината ще разчита на финансова подкрепа на държавата. Както е известно, през есента на 2017 г. правителството обеща средства за ремонта на съоръжението.
Общинските съветници одобриха също промени в капитала на „Стадион Спартак“ ЕАД и избраха нов Съвет на директорите. В управлението на дружеството ще влязат Венцислав Младенов, управител на ОП „Спорт-Варна“, председателят на „ЖСК – Спартак“ Иван Иванов и Иван Буроджиев, който е предложение на ФК „Спартак 1918“.
"Стадион Спартак" ЕАД, в който мажоритарен собственик е Общинския съвет, вдигна капитала си на 2 958 000 лева.

--- petel.bg

Няма коментари: