събота, октомври 06, 2018

Хитрино - Спартак 3:3

Отборите на Хитрино и Спартак направиха 3:3 в зрелищен мач от VII кръг на Трета лига – Североизточна група в Шумен, в чийто край имаше голяма драма.
В 89-ата минута резултатът беше 2:2, когато след грешка на Милен Николов Хитрино поведе с 3:2. В ответната атака играч на домакините си вкара автогол за крайното 3:3. 
Иначе срещата започна перфектно за Спартак. Ивайло Русев откри в 9-ата минута, а три по-късно Илиян Неделчев направи 2:0 за варненци.
В 33-тата минута играч на домакините намали резултата след удар с глава - 1:2.
В 45-ата минута Илиян Неделчев изпусна да вкара трети гол за гостите. Нападателят изскочи сам срещу вратаря, но шутира в аут.
В 55-ата минута вратарят на спартаклии Иван Атанасов бе грубо фаулиран и напусна терена с контузия. На негово място влезе юношата Калин Дянков. Пет минути по-късно след контра Хитрино стигна до изравнително попадение - 2:2.
Минута преди края Хитрино поведе с 3:2, но в последните секунди автогол донесе точката на варненци - 3:3.  
Съставът на Спартак: Иван Атанасов (55 - Калин Дянков), Александър Йовчев, Милен Николов, Боян Илиев, Стефан Иванов, Тодор Маринчев, Васко Боев, Валентин Веселинов, Даниел Димитров (68 - Владислав Георгиев), Ивайло Русев, Илиян Неделчев (73 - Десислав Дяков) 
--- petel.bg  ; снимка: fb

Енгибаров: Ритнаха вратаря ни в главата, той изгуби съзнание 

Вратарят на Спартак Иван Атанасов за кратко е изгубил съзнание по време на днешния мач с Хитрино в Шумен (3:3), след като е бил ритнат от съперник в главата. „За грубото нарушение играчът на съперника получи само жълт картон. Иван изгуби съзнание за кратко, бе изнесен с носилка, а след малко му предстои преглед на скенер”, разкри за „Петел” Енгибар Енгибаров. Треньорът разкри, че сами са си виновни за третото равенство в третия ешелон.

„Поведохме набързо с 2:0, но в края на полувремето изтървахме да убием интригата, тъй като пропуснахме да вкараме трети гол. Тогава двама от нашите излязоха сами срещу вратаря, но Илиян Неделчев не подаде на Русев, а реши да завърши сам атаката и не улучи празната врата. Сами сме си виновни, че не победихме. Нямаме оправдание и на никой не можем да се сърдим. Можем да се сърдим само на себе си”, каза Енгибаров.
Той допълни, че след силния мач с Верея забелязва наченки на балкански манталитет в своите подопечни.
„След силното ни представяне за Купата срещу Верея нашите футболисти смятат, че съперниците сами ще се бият, което е типично балкански манталитет. Още повече, че срещу Спартак всеки се хвърля на максимума”, завърши Енгибаров.
--- petel.bg

Няма коментари: