сряда, март 05, 2003

Закани се сипят от Добрич и Варна

Мирослав Миронов: Отиваме на война!
Над 200 фенове идват със собствените си коли на ст."Спартак"


В събота се очертава емоционално регионално дерби. И в двата лагера знаят всичко за воюващите страни, фронтовете са ясно очертани и Мирослав Миронов вчера заяви: "Отиваме на война! Никакво подценяване! Излизаме както срещу ЦСКА! "Добруджа" придоби самочувствие след победата над "Нафтекс", очаквам сериозна съпротива, но ние нямаме избор. Мачът е толкова важен за тях, колкото и за нас. Не ме интересува какви традиции има в тези мачове, нито какъв състав ще излезе срещу нас! Важното е ние да играем нашата си игра!"
Треньорът наистина реагира много емоционално на въпроса какво очаква от съботното гостуване на аутсайдера. Казва, че жълтата карта на централния защитник Нено Ненов е пристигнала и бургазлията вероятно ще бъде в титулярния състав. Изтърпяха наказанията си и двамата бранители: Георги Мечечиев и Златин Михайлов. Изборът е качествен, Миро Миронов не е решил още дали да прави промяна в състава, но обещава да има изненади. Доволен е, че теренът е добър, което е в плюс за "соколите", които несъмнено са по-техничният отбор.
Което треньорът на гостите Вальо Пейчев знае много добре и също мисли за изненадващи ходове срещу балансирания тим на варненци. Изчаква да види състоянието на контузените защитници Венци Желев и Стефан Славов, не може да ползва наказания Антон Димитров. Стопроцентово е готов сенегалецът Ибрахим Тиян и тъмнокожият гигант може да се забие в защитата на спартаковци. Очертава се да бъде в дует с бившия "сокол" Калоян Генчев, който е настръхнал: "Излизам 200-процентово мобилизиран! Обиден съм на родния си клуб и искам да докажа, че несправедливо са се отнасяли с мен!"
Вальо Пейчев не е във вихъра на емоциите, длъжен е да гледа по-спокойно на предстоящата битка, но припомня: "Ако не вземем поне точка във Варна, ще се обезсмисли победата ни срещу "Нафтекс"! Хареса ми играта в този мач, дано да я повторим срещу "Спартак"!"
Феновете в Добрич живнаха, след като любимците им накиснаха "шейховете" в калния терен и показаха изненадващо добри футболни ходове. Вече се организират за масово посещение във Варна, очакват се над 200 добруджанци да възседнат личните си возила и да гостуват в морската столица
---more.info.bg

Няма коментари: