вторник, март 18, 2003

На стадион "Спартак" в събота е варненското дерби

Миро Миронов: Запазих Вальо и Жеков от картони
На "Тича" лекуват контузените Букарев, Вагнер и Ем.Тодоров
Треньорът на "соколите" Мирослав Миронов не демагогства и признава: "Не пуснах срещу "Черноморец" Вальо Станчев и Станислав Жеков, за да ги запазя за дербито. И двамата имат натрупани картони."
Новият наставник е подходил разумно, явно силно желае да запише победа в първото си варненско дерби и в това няма нищо лошо. Знае, че през последните 2 години черноморци са събрали повече точки и че футболът и обстановката са били разочароващи, меко казано. "Съдийството в последното дерби на "Тича" е било 80:20 за домакините - информиран е Миронов. - Искаме да е 50:50, реферът да даде шанс на двата отбора да направят мач с хубав футбол! Дербито трябва да бъде празник за град като Варна! Да има атмосфера на терена и трибуните. Всички да спечелят от мача. За мен това е най-важното!"
Спартаковци явно са настроени за съботната среща още преди мача в Бургас. Амбицира ги и авансът на черноморци в точките и класирането, твърдят, че са отбор за по-горните етажи и че това ще докажат в дербито. Няма контузени футболисти, всички тренират изключително сериозно.
--- more.info.bg

Няма коментари: