неделя, март 16, 2003

Спартак би в Бургас с гол в 93-ата минута

Спартак се добра драматично до победа с 2:1 при гостуването си на Черноморец. Победното попадение за варненци вкара в 93-aта минута Анастас Петров. Домакините почнаха мача много силно и закономерно поведоха в резултата още в 8-ата минута, след уникално воле от 20 м на Петър Станев - Царицата. След гола Спартак изравни играта, но Георгиев, Караканов и Н. Станчев направиха уникални пропуски. Стефан Трайков пропусна да реши мача в 51-ата минута, когато след негов удар от фаул топката нацели напречната греда. Веднага след това пък Шанер Ремзи и Райчо Раев излизаха очи в очи с Красимир Колев, но бъркаха накрая.
Гостите се върнаха в мача в 78-ата минута, когато оставеният непокрит Антунович вкара за 1:1. В даденото от рефера Бекяров 3-минутно продължение Анастас Петров донесе победа на Спартак, след като довкара отбитата от вратаря Попов топка след шут на Пламен Крумов.

---Мирослав Миронов ст. треньор на Спартак (Вн): Логично стигнахме до успеха
Доминирахме през целия мач и логично стигнахме до победата, макар че това стана в даденото продължение. Преди това пропуснахме куп положения най-вече заради точен завършващ удар. Отборът показа воля и характер и обърна негативния резултат. Умишлено не включих в игра Валентин Станчев и Станислав Жеков, които висят с картони, защото ще разчитам на тях за варненското дерби следващия кръг. Спартак навлиза в тежка серия и ще се стреми да вземе максимума във всеки мач.

---Пламен Бояджиев пом.-треньор на Черноморец: Смените ни не бяха ефективни
Първите минути бяха за нас. Отбелязахме ранен гол, но вместо очакваното спокойствие той натовари играчите с по-голямо напрежение. Неоправдано се прибрахме в собствената половина и създадохме условия, в които гостите се чувстваха твърде добре с опитните си играчи. Предприетите смени не се оказаха удачни, а в последните минути не се знаеше кой ще победи - просто шансът не беше на наша страна. Съдийството беше изключително обективно.

---7 дни спорт



Няма коментари: