сряда, юни 04, 2003

"Спартак" заменя "Славия" в турнира "Интертото"?

Ден след като клубът официално обяви решението си да играе в турнира, вчера почти сензационно Венци Стефанов съобщи други намерения. Това шокира и хората в БФС, защото не остава време да се предложи нов кандидат, а глобата от УЕФА е 360 000 швейцарски франка.
Белите би трябвало да бъдат заменени от "Черно море". "Отборът е разпуснат, не можем да го съберем - заяви изпълнителният директор Георги Тодоров. - Вагнер тръгна за Бразилия, Герасимов - за Москва..."
Николай Ишков не бе така категоричен вчера: "Наистина е късно, но ако от БФС ни поканят, ще помислим. Ние сме дали заявка отдавна..."

Инфо за евентуалния съперник

Първият съперник на нашия представител е "Видеотон" (Сейкешфехервар), който е домакин на 21 т.м., седмица по-късно е реваншът. Победителят ще играе във втория кръг с германския клуб на Мартин Петров "Волфсбург". Срещите са на 5 - 6 юли и 12 - 13 юли.
"Видеотон" завърши на 7-о място в първенството на
Унгария, треньор е дългогодишният национален селекционер Берталан Бичкей. През пролетта в отбора заигра нападателят Любомир Палейков, юноша на "Левски". Все още не е ясно обаче дали клубът ще му предложи нов договор.
Тимът от Сейкешфехервар постига най-големия си успех през 1982 - 1983 г., когато достига до финал за Купата на УЕФА. Губи пред 40 000 зрители у дома с 0:3 от "Реал" (Мадрид) с легендите Бутрагеньо, Сантиляна, Уго Санчес и Мичел в състава. В реванша на "Бернабеу" "Видеотон" записва сензационна победа с 1:0! Преди това унгарците елиминират "Пари Сен Жермен", "Партизан" (Белград) и "Манчестър юнайтед".
--- more.info.bg

Няма коментари: