сряда, януари 05, 2005

Петима украинци на проби при “соколите”

Трима аматьори ще се пробват в Спартак, Курдов и Славков на разговор днес

Петима украински футболисти, подвизавали се в местните първа и втора дивизии, ще облекат екипа на Спартак най-малко за няколко контролни срещи. Това съобщи пресаташето на клуба Силвия Николова. Групата от бившата съветска република ще се появи край морето на 10 януари. Ако някой от тях бъде одобрен, ще подпише договор за 1,5 години. Днес “соколите” започват тренировки в 10,15 ч. на своя стадион. Трима нови играчи ще се явят на заниманието. те са аматьори от местната трета дивизия, двама от тях пък са юноши на клуба. Става въпрос за халф от Тервел, стопер от Суворово и друг полузащитник от Черноморец (Бч). Ако днес на тренировката не се явят Тодор Радомиров и Живко Бояджиев, от клуба ще си търсят правата по законовия ред. Това на практика означава лишаването на двамата от възможност да се състезават за две години, тъй като те са с действащи договори. За подготовката спартаковци имат уговорени два лагера - от 15 до 30 януари на Златни пясъци и от 17 - 24 февруари на Албена, където ще участват в едноименния турн ир, заедно с Черно море, Добруджа, Славия, Ботев, Марек и други.
Междувременно, ръководството на клуба подписа договор с фирмата - изпълнител на ремонта на стадиона. Очаква се до края на февруари всички седалки да бъдат поставени на “Коритото”, както и да бъдат подобрени редица други условия там.
Днес президентът на Спартак Иван Славков ще вземе решение дали старши треньорът Петър Курдов ще продължи да води тима и през пролетния полусезон. Срещата между Славков и Курдов е планирана за 10 часа сутринта, непосредствено преди заниманието. Наставникът трябва да представи програмата си за спасяване на “соколите” от изпадане. Ако президентът я одобри, Курдов остава, ако не - си заминава, обясниха от пресслужбата на клуба. Предварителната информация от лагера на “соколите” обаче сочи, че Курдов нямал никакво намерение да се връща във Варна. При такова развитие постът старши треньор ще заеме администраторът на клуба Румен Димов, за което вече “Позвънете Новини” писа.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: