петък, януари 07, 2005

"Спартак" се раздели с Петър Курдов

"Спартак" се раздели с Петър Курдов и утвърди за нов наставник Румен Димов вчера. Иван Славков предложи на Курдов да продължи своята работа в клуба напролет, но той е отказал. Двете страни се разбраха договорът на треньора със "соколите" да бъде разтрогнат по взаимно съгласие на другия арбитраж. Всички финансови взаимоотношения с бившия нападател на "Левски" са уредени. "Благодарим на Петър Курдов за четиримеснната съвместна работа, укрепването на физическото състояние и запазване добрия микроклимат между играчите, треньорите и ръководство. Благодарим му и за постигнатите важни победи с "Черно море", "Марек", "Видима" и "Несебър", се казва в декларация на ПФК "Спартак" АД до медиите. От своя страна Курдов също изказа благодарност и удовлетворение от работата си с ръководството и отбора на "Спартак".
Контрактът на Румен Димов ще е за 6 месеца+една година. Той ще представи своята стратегия пред шефовете днес. От понеделник тимът ще тренира двуразово.
По взаимно съгласие със "Спартак" се разделиха вчера Виктор Софрониев, Цветан Кръстев и Георги Костадинов. На арбитража не се яви Румен Георгиев, който засега остава при варненци. С плевенския "Спартак" скъса Илиян Ташев. Левият халф-бек ще се завърне при "соколите", ако отклони другите две оферти на наши професионални клубове.


Дойде екипировката на "соколите"

Администраторът и най-вероятен нов треньор на "Спартак" Румен Димов взе от Бургас пълната тренировъчна екипировка на отбора. Анцузите, ветровките и грейките са изработени от фирма "Томи" на бившия президент на "Черноморие" Тома Томов.
За "Черноморие" Румен Димов призна, че футболистите ще минат функционални прегледи през другата седмица. Днес и утре предобед играчите ще тренират за тонус на клубния стадион. С разрешение на ръководството от понеделник започват тренировки Николай Станчев, Марин Ценов, Милен Христов - Пистолета, Станислав Петров и Румен Георгиев. Вчера "Спартак" плати 4000 лева и енергото пусна тока на стадиона. Пред "Черноморие" Иван Войчев определи като
абсолютна лъжа изявлението на Иван Петров, че дължат общо 6500 лева на Радомиров и Бояджиев. "Не им дължим нито стотинка. Изплатихме им отдавна заплатите, а последните две есенни премии чакат в касата, но както е тръгнало, сами са виновни, че няма да си ги вземат", уточни Войчев.


КОНТРОЛИТЕ НА "СПАРТАК"

15 януари - с "Черноморец" (Балчик)
19 януари - "Нафтекс"
22 януари - "Девня"
27 януари - "Черноморец" (Бяла)
29 януари - "Сливнишки герой"
2 февруари - "Светкавица"
5 - 19 февруари - 3 - 4 контроли в Албена, евентуално 2 - 3 в Турция и още една със "Светкавица"

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: