петък, януари 14, 2005

Треньорът на Спартак гони Сакалиев от тима

Имаме по-добри изпълнители за десен бек, считат “соколите”. Чакат разрешение за картотекиране

Спартак се отказа от услугите на Сакалиев. Не става обаче въпрос за нападателя на Нафтекс, носил екипа на ЦСКА през есента, а за Ивайло Сакалиев. Съименникът на национала е десен бек и вчера си събра багажа за столицата. Новият наставник Румен Димов преценил, че качествата на младока не отговарят на нивото на “соколите”. Имаме по-добри изпълнители за този пост, обясниха от клуба. Още поне двама-трима играчи от дошлите на проби няма да изкарат пълна седмица със синия екип. В събота е контролата с Черноморец (Балчик), в която ще се отсеят и още ненужни играчи. Много е вероятно, още днес да си тръгнат още някои от желаещите да играят в “А” група”.
“Имам 28 трениращи в момента, още 5-6 човека ще си тръгнат до края на седмицата. В проверката с Черноморец ще дам възможност на всички да се изявят по едно полувреме. Все още обаче не се знае каква ще е селекцията ни оттук-натататък”, каза Димов за “Позвънете Новини”. Той уточни, че очаква Иво Димов да се присъедини към тима, но е направил всичко възможно да го привлече. “Всичко сега е в ръцете на футболиста. Аз каквото можах - направих”, каза наставникът.
Контролната среща ще е рубикон за доста от играчите на Спартак, които искат да се пробват в тима. Тя обаче може да не се състои, ако метеорологичните условия не позволят. Мачът е насрочен на стадион “Спартак” в събота. Съществуваше вероятност тя да се играе в Суворово, но треньорският щаб прецени, че тя не е добра.
Привличането на 1-2 класни играчи, които да помогнат за оцеляването на “соколите” в елита изцяло зависи от трима бивши играчи на тима. Урош Голубович, Ивайло Петев и Валентин Найденов скъсаха контрактите си с клуба по вина на Спартак през лятото и ако не дадат бележки, че нямат претенции, варненци ще останат със старата си селекция. Засега ръководството на тима води усилени преговори по въпроса.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: