събота, август 05, 2006

Литекс - Спартак (Варна) - 1:0

-Голмайстор:
Литекс: Миливое Новакович в 29-та минута

-Жълти картони:
Литекс: Йеленкович, Манолев
Спартак (Варна): Василев

-Литекс: Вутов, Желев, Сичеро, Берберович, Венков, Златинов, Йеленкович, Сандриньо (90 Генчев), Тийс Слуйтер (55 Станислав Манолев), Борислав Хазуров (55 Владан Груич), Новакович

-Спартак (Варна): Славов, Пейков, Ненов, Рангелов, Тодоров, Станчев (67 Филипов), Илиев, Каталиев, Радулов, Георгиев (46 Василев), Радомиров (82 Вълков)

-Стадион: Градски стадион "Ловеч"
-Зрители - 300
-Време: слънчево, горещо
-Главен съдия: Стоян Алексиев

Новият сезон в родното футболно първенство стартира. На градския стадион в Ловеч, местният Литекс победи Спартак Варна с 1:0. Пред обидно малко публика, "оранжевите" се наложиха над гостите от морската ни столица с единствено попадение на Миливое Новакович през първата част.

В 27-ата минута, домакините вече предусещаха гола, но новопривлеченият в Литекс 26-годишен холандец Тис Слуитер от метър прати топката над вратата. Две минути по-късно, грешката му бе поправена от Миливое Новакович. След неразбирателство в защитата на гостите, Тодор Радомиров закъсня да покрие словенския футболист и нападателят на "оранжевите" се извиси над всички, пращайки с глава коженото кълбо зад вратаря на Спартак Генко Славов - 1:0.

Августовската жега попречи и на двата отбора да покажат по-бърз и качествен футбол. Въпреки това футболистите на Люпко Петрович изглеждаха по-свежи от своя съперник и търсиха ново попадение във вратата на завърналия се в елита отбор от Варна. Това можеше да се случи още в края на полувремето, когато Борислав Хазуров излезе на стрелкова позиция пред Генков, преодоля вратаря на скорост, но завършващият му удар прати кълбото в аут.

През второто полувреме се получи лек спад в играта и на двата отбора. Литекс така и не предложиха нещо по-различно от безидейни центрирания към Новакович, докато Спартак Вн разчитаха на редки контраатаки чрез Тодор Радомиров. След час игра босненският национал на "оранжевите" Владан Груич изведе зад защитата на варненци Сандриньо. Бразилецът остана сам в наказателното поле, но се засуети, което бе достатъчно за Генко Славов да се хвърли успешно в краката му.

Въпреки допуснатия гол, Славов бе най-добър за гостите. Юношата на клуба се запомни с точни намеси, а на два пъти спаси отбора си от нов гол. В края на мача Станислав Манолев излезе отдясно на ударна позиция, но и той не успя да преодолее вратарят на Спартак.

--- sportni.bg


Мирослав Миронов: Само един от Литекс струва колкото целият ни отбор

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов заяви, че Литекс е победил заслужено тима му. “В срещи като тази и срещу Левски, ще използваме възможността да си стъпим на краката. Няма какво да се заблуждаваме. Знаете, че е много трудно да се вземат точки в такива мачове. Днес играехме много правилно. Затворихме всеки един от фланговете, защото познаваме много добре противника ни. Само един техен футболист струва колкото нашият отбор", заяви Миронов.
20 фенове на "Спартак" издигнаха плакат "Соколи" на стадиона в Ловеч. Техните възгласи "Спартак", "Спартак", огласяха стадиона през целия мач.

--- focus-sport.net

Няма коментари: