четвъртък, август 10, 2006

Спартак се жалва на кмета заради цирк

Ръководството на ПФК Спартак изпрати жалба до кмета на Варна Кирил Йорданов, председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов и председателя на постоянната комисия по Младежки дейности и спорт към ОбС Тодор Мутафов във връзка с построяването на цирк на един от терените на стадион "Локомотив", където се готви дестко-юношеската школа на клуба.
Представител на пътуващия атракцион "Монте Карло" се явил на 4 август при административния директор на "соколите" Иван Славов и поискал на мястото на най-хубавия от трите терена, този който е най-близо до пътя, да бъде построен цирк и да остане там в продължение на 15-20 дни. В замяна той предложил наем в размер на 300 лева за целия период. Славов категорично отказал, тъй като юношите на Спартак са в напреднала фаза на подготовка, а въпросният терен е единствен с качествено тревно покритие.
Изненадващо през уикенда циркът бил разположен на "Локомотив", а недоволни треньори от школата потърсили обяснение от Славов в понеделник. Той на свой ред изпратил там представител на полицията, но хората от цирка му показали документ с разрешение за ползване на терена от областна управа. Обаждайки се там, Славов получил отговор от страна на зам.-областния управител Иван Стаматов, че представители на цирка го подвели, казвайки, че искат да ползват необитаема поляна. Славов бил посъветван да се обади в общината, но след като няколко пъти бил препращан от телефон на телефон, членът на Управителния съвет на клуба Бранимир Балачев го посъветвал да бъде пусната въпросната жалба до Председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов, Кмета Кирил Йорданов и Председателя на комисията по младежки дейнисти и спорт Тодор Мутафов.
Текстът гласи: "Информираме Ви, че без знанието и съгласието на ръководството на ПФК Спартак АД Варна, на един от футболните терени на стадион "Локомотив", където тренират децата на ДЮШ е построен цирк. Тренировъчният процес на част от детските формации е спрян. Същият терен бе в най-добро състояние, в сравнение с останалите кортови терени. Молим за Вашите разпореждания". Документът е подписан от изпълнителния директор на "соколите" Пламен Михов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: