понеделник, август 07, 2006

“Соколите” излизат с бели екипи на “Герена”

Стоичков измести двубоя на Спартак с Левски за събота. Варненци картотекират още един футболист за срещата

Футболистите на Спартак (Варна) по всяка вероятност ще излязат с изцяло бели екипи при гостуването си на Левски от втория кръг на родното първенство този уикенд. Това разкри за “Позвънете Новини” изпълнителният директор на клуба Пламен Михов. Както е известно, другият екип на “соколите” е син, но с такива фланелки играят и шампионите. Михов каза още, че отборът е бил изцяло в синьо срещу Литекс в петък, тъй като домакините са играли с бели шорти и е нямало как Спартак да е със същия цвят гащета. Изпълнителният директор на Спартак разкри още един любопитен факт. Екипировката на италианската фирма Royal е пристигнала в Ловеч час и половина преди самия двубой и от ръководството на варненци са били под напрежение до последния момент. Иначе Михов се похвали, че екипировката е много добра.
Стана ясно, че на заседание утре Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз ще насрочи двубоя между Левски и Спартак за събота. Най-вероятно мачът ще е с начален час 20,30 на стадион “Георги Аспарухов”. По програма мачът трябваше да се състои 23 часа по-късно, но БФС ще го издърпа с един ден по желание на Христо Стоичков. Националният селекционер иска футболистите на “сините” да са добре отпочинали за контролата на България срещу Уелс на 15 август в Суонзи. Така за втора поредна седмица мач на “соколите” е издърпан с един ден, след като заради днешния мач на Литекс с Омония (Никозия), гостуването в Ловеч се игра в петък вместо в събота. Пламен Михов призна, че никой не е питал ръководството на Спартак дали е съгласно да се изтегли двубоят на “Герена”, но това не е проблем за клуба.
Стана ясно, че до ден-два трябва да бъде картотекирано и последното ново попълнение - Ивайло Василев. Старши треньорът Мирослав Миронов не можа да разчита на защитника на ЦСКА срещу Литекс, тъй като шефът на Надзорния съвет на “армейците” Стефан Орманджиев трябваше да се произнесе до петък, но не го направи. Михов обаче очаква положителен отговор от “червения” шеф и Румен Димов ще картотекира Василев в БФС. Администраторът ще е още днес в София, за да уреди хотел за гостуването на Левски. Вариантите са два - хотел “Амбасадор” или такъв в квартал “Красно село”. Определящ при избора ще е тренировъчният терен.
До средата на седмицата в Спартак очакват положително развитие за нов спонсор.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: